ΑρχικήUpdatesKali Linux 2020.3: Κυκλοφόρησε με πολλές νέες δυνατότητες

Kali Linux 2020.3: Κυκλοφόρησε με πολλές νέες δυνατότητες

Kali Linux 2020.3: Κυκλοφόρησε με πολλές νέες δυνατότητες

Πρόσφατα, η Offensive Security ανακοίνωσε την τρίτη έκδοση από τη σειρά Kali Linux 2020, η οποία φέρνει στους χρήστες μερικές νέες δυνατότητες, καθώς και ορισμένες βελτιώσεις του λειτουργικού συστήματος.

Μια από τις σημαντικότερες δυνατότητες οι οποίες προστέθηκαν στο Kali Linux, είναι το λεγόμενο ZSH Shell (ή Ζ Shell). Για τους έμπειρους χρήστες του λειτουργικού, είναι γνωστό πως το προεπιλεγμένο Shell του συστήματος είναι το BASH (Bourne Again Shell). Ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξης έχει σκοπό να αντικαταστήσει το BASH, στις επόμενες εκδόσεις της Kali.

Για όσους δεν είναι γνωστό, το ZSH Shell είναι μια βελτιωμένη έκδοση του BASH, η οποία περιέχει μερικές βελτιώσεις, ενώ έχει και καλύτερη απόδοση. Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού (2020.4) θα περιέχει το ZSH ως προεπιλεγμένο Shell.

Μια άλλη σημαντική δυνατότητα της νέας έκδοσης, είναι η αυτόματη HiDPI υποστήριξη. Τον τελευταίο καιρό, πολλά από τα λειτουργικά συστήματα όπως το Ubuntu 20.04 και Linux Mint 20, περιέχουν την HiDPI υποστήριξη. Ωστόσο, η σωστή ρύθμιση της υποστήριξης απαιτεί μεγάλη υπομονή.

Για τον ίδιο λόγο, η τελευταία έκδοση του Kali Linux περιέχει το “kali-hidpi-mode” το οποίο ρυθμίζει αυτόματα τις οθόνες σας, χωρίς να χρειάζεται να μπλέξετε με τις χειροκίνητες ρυθμίσεις. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, πρέπει απλά να βρείτε και να ανοίξετε το “kali-hidpi-mode”, από το αρχικό μενού του λειτουργικού.

Kali Linux 2020.3: Κυκλοφόρησε με πολλές νέες δυνατότητες

Εκτός από τις νέες υποστηρίξεις, το Kali Linux 2020.3 φέρνει και ορισμένα νέα πακέτα. Για παράδειγμα, η έκδοση περιέχει το νέο Win-KeX πακέτο, το οποίο βελτιώνει αρκετά την απόδοση του Windows plus Kali Desktop. Μπορείτε πολύ εύκολα να εγκαταστήσετε το νέο πακέτο, απλά πληκτρολογώντας την παρακάτω εντολή:

sudo apt update && sudo apt install -y kali-win-kex

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του πακέτου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πληκτρολογώντας kxe. Αφού καλέσετε την εφαρμογή, το σύστημα θα σας εμφανίσει το γραφικό περιβάλλον της Kali, το οποίο λειτουργεί στο WSL2 (Windows Subsystem for Linux 2).

Πέρα από αυτά, υπάρχουν μερικές ακόμα βελτιώσεις στο Kali Linux, όπως υποστήριξη της net-hunter έκδοσης από τις συσκευές Nokia 3.1 και Nokia 6.1. Επιπλέον, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού φέρνει και πολλές βελτιώσεις για τα ARM συστήματα. Για παράδειγμα, η έκδοση για ARM συσκευές πλέον περιέχει τα kali-linux-default metapackages, ενώ ο όγκος της έχει μειωθεί αρκετά.

Εγκατάσταση του Kali Linux 2020.03:

Εφόσον χρησιμοποιείτε κάποια από τις προηγούμενες εκδόσεις του συστήματος, μπορείτε εύκολα να κάνετε αναβάθμιση, απλά πληκτρολογώντας την εντολή:

sudo apt update && sudo apt -y full-upgrade

Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης από την επίσημη σελίδα του Kali Linux.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS