ΑρχικήUpdatesGoogle Meet: Νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για εκπαιδευτικά meetings

Google Meet: Νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για εκπαιδευτικά meetings

Έρχονται νέες δυνατότητες ασφαλείας στην εφαρμογή βίντεο-συνομιλιών Google Meet, για τηλεδιασκέψεις συνδρομητών του τομέα της εκπαίδευσης.

google meet
Google Meet: Νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για εκπαιδευτικά meetings

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι αλλαγές πρόκειται να έρθουν μέσα στις επόμενες 15 μέρες, και θα αποκλείσουν τους ανώνυμους χρήστες, δηλαδή τους χρήστες που δεν έχουν εγγραφεί σε κάποιον λογαριασμό της Google.

Πιο συγκεκριμένα, οι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες δε θα έχουν πρόσβαση σε συναντήσεις Google Meet που οργανώνουν συνδρομητές του G Suite for Education ή του G Suite Enterprise for Education.

Οι νέες λειτουργίες φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν το «zoombombing» και να προστατεύσουν τους χρήστες από ανεπιθύμητους επισκέπτες. Κατά το zoombombing οι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες συνδέονται σε συσκέψεις και τις διακόπτουν, μεταδίδοντας σοκαριστικά βίντεο ή εξαπολύοντας προσβολές.

Σύμφωνα με το ZDNet, καθώς τα σχολικά μαθήματα μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας, αρκετοί μαθητές μοιράστηκαν τους συνδέσμους Google Meet της τάξης τους με φίλους, ζητώντας τους να διακόψουν το μάθημα, με την ελπίδα ότι θα τους επιτραπεί να φύγουν πιο νωρίς.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη εταιρεία που ήρθε αντιμέτωπη με αυτό το πρόβλημα. Το Zoom, από το οποίο προέρχεται και η φράση «zoombombing», εισήγαγε μια σειρά νέων αναβαθμίσεων ασφαλείας και απορρήτου, για να προσπαθήσει να αυξήσει τα φίλτρα προστασίας των χρηστών και να δώσει ένα τέλος σε αυτή την τάση.

Για παράδειγμα, με την πρόσφατη ενημέρωσή του, επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν γρήγορα τις συσκέψεις, να αφαιρούν τους συμμετέχοντες και να περιορίζουν τις κοινοποιήσεις. Επίσης έχει ενεργοποιήσει τη χρήση κωδικών πρόσβασης ως προεπιλογή, ώστε να ελέγχουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις τηλεδιασκέψεις τους.

Google Meet: Νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για εκπαιδευτικά meetings

Στην ανακοίνωσή της, η Google αναφέρει ότι οι νέες ρυθμίσεις ασφαλείας του Meet θα ενεργοποιηθούν ως προεπιλογή για τους συνδρομητές της εκπαίδευσης και ότι ο μόνος τρόπος να τις απενεργοποιήσουν είναι να επικοινωνήσουν απευθείας με την υποστήριξη του G Suite.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS