ΑρχικήUpdatesLinux Mint 20 ‘Ulyana’: Κυκλοφόρησαν οι σταθερές εκδόσεις

Linux Mint 20 ‘Ulyana’: Κυκλοφόρησαν οι σταθερές εκδόσεις

Linux Mint 20 ‘Ulyana’: Κυκλοφόρησαν οι στεθερές εκδόσεις

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ο Clem Lefebvre ανακοίνωσε την beta έκδοση του νέου Linux Mint 20 ‘Ulyana’. Σήμερα, σύμφωνα με το status στην ιστοσελίδα του λειτουργικού συστήματος, ο Lefebvre ενέκρινε την σταθερή έκδοση του Linux Mint 20 για κυκλοφορία.

Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το νέο λειτουργικό σύστημα. Ακόμα και στην επίσημη ιστοσελίδα του λειτουργικού, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στο Linux Mint 20. Ωστόσο, η σταθερές εκδόσεις Cinnamon, MATE και Xfce είναι ήδη διαθέσιμες για λήψη.

Σημαντικό είναι να ξέρετε, όμως, ότι μερικά από τα mirrors ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα η τελευταία έκδοση να μην είναι διαθέσιμη παντού. Εάν όμως βιάζεστε να κατεβάσετε το Linux Mint 20, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τα mirrors της Ιρλανδίας ή και της Ολλανδίας. Αφού μεταβείτε στο mirror, θα πρέπει να επιλέγετε την έκδοση του λειτουργικού που επιθυμείτε να κατεβάσετε. Μετά από την επιλογή της έκδοσης, η λήψη θα αρχίσει αυτόματα.

Λογικά, η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού θα ανακοινώσει τις αλλαγές σύντομα. Μέχρι αυτό να γίνει όμως, μπορείτε να βρείτε μερικές λεπτομέρειες εδώ.

Μια από τις ήδη γνωστές λεπτομέρειες, είναι ότι το Linux Mint 20 ‘Ulyana’ βασίζεται στο Ubuntu 20.04LTS. Επιπλέον, το νέο λειτουργικό περιέχει τον kernel 5.4, χάρη του οποίου το σύστημα έχει καλύτερη απόδοση.

Εκτός από τις αλλαγές στη εμφάνιση, το Linux Mint 20 περιέχει και μια νέα εφαρμογή, η οποία ονομάζεται Warpinator. Χρησιμοποιώντας αυτή την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να μοιράζουν αρχεία στο τοπικό δίκτυο.

Άλλη μια σημαντική αλλαγή, είναι η αφαίρεση της snap υποστήριξης. Ακόμα στις αρχές Μαΐου, ο Clem ανακοίνωσε ότι η ομάδα ανάπτυξης αποφάσισε να αφαιρέσει τα snaps και snapd από το Linux Mint 20. Για τον ίδιο λόγο, το νέο λειτουργικό περιέχει script το οποίο απαγορεύει την εγκατάσταση των πακέτων. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να μπλοκάρουν αυτό το script, και να ενεργοποιήσουν εκ νέου αυτή την υποστήριξη.  

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS