ΑρχικήsecurityΗ Offensive Security κυκλοφορεί το Kali Linux 2019.1

Η Offensive Security κυκλοφορεί το Kali Linux 2019.1

2019.1Η Offensive Security ανακοίνωσε, τη Δευτέρα, την άμεση διαθεσιμότητα του Kali Linux 2019.1, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στο Debian, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για δοκιμές διείσδυσης και εγκληματολογικές έρευνες.

Το Kali Linux 2019.1 επιδιορθώνει πάνω από δώδεκα σφάλματα, ενημερώνει τον πυρήνα στην έκδοση 4.19.13 και αναβαθμίζει ένα σημαντικό αριθμό πακέτων.

Η πιο σημαντική ενημέρωση αφορά το Metasploit, το οποίο έχει αναβαθμιστεί στην έκδοση 5.0. Η τελευταία έκδοση του πλαισίου δοκιμών διείσδυσης εισάγει νέα χαρακτηριστικά, βελτιώνει την απόδοση και είναι ευκολότερη στη χρήση.

Τα πακέτα DBeaver και Harvester έχουν επίσης ενημερωθεί στο Kali Linux 2019.1.

Οι προγραμματιστές του Kali Linux ανακοίνωσαν επίσης ότι η έκδοση ARM επαναπροσθέτει υποστήριξη για υπολογιστές BANANA PI και BANANA PRO. Λένε επίσης ότι οι Raspberry Pi images έχουν απλοποιηθεί για να διευκολύνουν τους χρήστες.

“Δεν υπάρχουν πλέον ξεχωριστές Raspberry Pi images για χρήστες με οθόνες TFT LCD, επειδή τώρα συμπεριλαμβάνουμε το script kalipi-tft-config του re4son, οπότε αν θέλετε να εγκαταστήσετε μια πλακέτα με TFT, εκτελέστε το “kalipi-tft-config” και ακολουθήστε τις οδηγίες”, εξήγησαν οι προγραμματιστές.

Οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τους ή να κατεβάσουν μια νέα Kali Linux image για την έκδοση 2019.1 μέσω HTTP ή torrent.

Το 2018 κυκλοφόρησαν τέσσερις εκδόσεις του Kali Linux, ενώ το 2017 τρεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS