ΑρχικήinetΤα νέα μοντέλα της Samsung θα διαθέτουν λειτουργίες εκτός συναγωνισμού

Τα νέα μοντέλα της Samsung θα διαθέτουν λειτουργίες εκτός συναγωνισμού

SamsungΜόλις η Samsung παρουσιάσει το νέο smartphone S10 στην εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο σήμερα, θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου «Παγκοσμίου Πολέμου» μεταξύ των κατασκευαστών smartphone.

Από την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S4 το 2013, η Samsung κατείχε τόσο την τεχνολογία όσο και την ηγετική θέση στον κόσμο των mobile συσκευών. Την εποχή εκείνη, το iPhone 5 της Apple ήταν η τελευταία συσκευή της εταιρείας για την οποία θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι το καλύτερο smartphone στον κόσμο. Με την κυκλοφορία του iPhone 5s το 2013, η Apple εισήλθε σε μια εποχή αυξανόμενης βελτίωσης, προχωρώντας στην εξοικονόμηση χρημάτων και υποκύπτοντας στις τάσεις της αγοράς που οδηγούσαν οι ανταγωνιστές της.

Έξι χρόνια αργότερα, η Samsung αγωνίζεται ενάντια στην ίδια απειλή. Ο Κινέζος ανταγωνιστής της, η Huawei, άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού το περασμένο έτος, με το P20 Pro και Mate 20 Pro να θεωρούνται ισότιμα με τα Samsung Galaxy S9 Plus και Galaxy Note 9 – αν όχι και καλύτερά τους. Βεβαίως, από άποψη κόστους, η Huawei χάραξε νέα πορεία με τις ανταγωνιστικές τιμές της.

Η Huawei πέτυχε επίσης εκεί που η Apple απέτυχε: να εισάγει πιο οικονομικές εκδόσεις των κινητών τηλεφώνων της. Το iPhone 5c, SE και XR ήταν όλα απογοητευτικά για το τμήμα πωλήσεων της Apple, κυρίως επειδή η τιμή δεν ήταν αρκετά δελεαστική ώστε να προσελκύσει χρήστες με χαμηλότερο εισόδημα. Αντίθετα, οι εκδόσεις Lite των Huawei P9, P10 και P20 ήταν τεράστιες επιτυχίες, ειδικά στη Νότιο Αφρική.

Σήμερα, για πρώτη φορά εδώ και μισή δεκαετία, η Samsung μπαίνει στη μάχη που ορίστηκε από τους ανταγωνιστές της. Αναμένεται να ξεκινήσει την κυκλοφορία των Galaxy S10 Plus, S10 και S10 e, με το τελευταίο να είναι η απάντηση της Samsung στα iPhone XR και Huawei P20 Lite.

Ωστόσο, τα τηλέφωνα S10 θα είναι πολύ διαφορετικά από τους προκατόχους τους. Πρώτον, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει punch-hole display, η οποία ξεφεύγει από την τρέχουσα τάση της εγκοπής στην κορυφή του τηλεφώνου, για να στεγαστούν οι μπροστινές κάμερες και τα ηχεία. Αντ ‘αυτού, το punch-hole είναι ένα ενιαίο στρογγυλό άνοιγμα που θα περιέχει την μπροστινή κάμερα. Είναι το βασικό στοιχείο της οθόνης “Infinity O” της Samsung – το O αντιπροσωπεύει το punch-hole.

Η σειρά S10 θα χρησιμοποιεί τη νέα διεπαφή χρήστη Samsung, One UI, που επίσης παρουσιάστηκε στο συνέδριο προγραμματιστών. Αντικαθιστά το προηγούμενο interface, για να εισαγάγει ένα ολοκαίνουριο.

Πρόκειται για ένα λιγότερο «φορτωμένο» interface, αντιμετωπίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών. Μόνο τα κινητά τηλέφωνα Nokia και Google Pixel προσφέρουν καθαρό Android στην αγορά, αλλά το One UI είναι η καλύτερη προσφορά της Samsung έως τώρα.

Εισάγει μια νέα περιοχή αλληλεπίδρασης, στο κάτω μισό της συσκευής, προσβάσιμη με τον αντίχειρα, με μια περιοχή προβολής στην κορυφή, επιτρέποντας στον χρήστη να δουλεύει με το χέρι στην κάτω περιοχή, ενώ εξακολουθεί να έχει εφαρμογές ή σχετικό περιεχόμενο ορατό πιο πάνω. Το One UI επιτρέπει επίσης τη διαχείριση της συσκευής χωρίς να χρειαστεί να αγγίξετε την οθόνη.

Η σειρά S10 θα είναι τα πρώτα τηλέφωνα που διαθέτουν το πιο πρόσφατο Qualcomm Snapdragon 855, τουλάχιστον για τις αγορές της Νότιας Αφρικής και της Αμερικής. Αυτό τα καθιστά συμβατά με 5G, όταν η επόμενη γενιά κινητής ευρυζωνικότητας γίνει διαθέσιμη σε αυτές τις αγορές.

Θα είναι επίσης τα πρώτα τηλέφωνα που διαθέτουν Wi-Fi 6, την επόμενη γενιά του ασύρματου προτύπου Wi-Fi. Η μεταφορά δεδομένων θα είναι έως και 40% ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά.

Τα τηλέφωνα θα είναι τα πρώτα που θα χρησιμοποιήσουν υπερήχους για ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αν η Samsung το κάνει σωστά, αυτό θα το καταστήσει τον γρηγορότερο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην αγορά. Αυτό σημαίνει ωστόσο, ότι τα προστατευτικά οθόνης θα πρέπει να επανασχεδιαστούν για να αποφευχθεί η παρεμπόδιση της ανίχνευσης.

Τα νέα μοντέλα θα είναι τα πρώτα που διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο 1 Terabyte (TB) – δηλαδή χίλια Gigabytes (GB). Η Samsung τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα έχει ενσωματωμένη μονάδα flash 1TB στις συσκευές του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS