ΑρχικήsecurityΗ Garmin παραδέχτηκε την επίθεση αλλά όχι το ransomware

Η Garmin παραδέχτηκε την επίθεση αλλά όχι το ransomware

Όπως ανέφερε η Garmin Ltd. τη Δευτέρα, την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε θύμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο, η οποία οδήγησε σε κρυπτογράφηση ορισμένων εκ των συστημάτων της και είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας των υπηρεσιών της. Ωστόσο δήλωσε ότι τα συστήματά της θα αποκατασταθούν πλήρως τις επόμενες μέρες.

Garmin

Στη δήλωση που έκανε η εταιρεία, δεν διευκρίνισε ότι έπεσε θύμα ransomware, μία επίθεση κατά την οποία οι εγκληματίες κρυπτογραφούν τα αρχεία ενός συστήματος και ζητούν λύτρα από τον ιδιοκτήτη τους ώστε να του δώσουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Παρόλα αυτά, ένα άτομο που γνωρίζει λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, δήλωσε στο The Associated Press ότι οι επιτιθέμενοι είχαν παραδώσει τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης που θα επέτρεπαν στην Garmin να ξεκλειδώσει τα δεδομένα που κλειδώθηκαν στην επίθεση.

Η επίθεση επηρέασε τη λειτουργία υπηρεσιών όπως το Garmin Connect, η οποία είναι δημοφιλής μεταξύ των δρομέων και των ποδηλατών για την παρακολούθηση προπονήσεων και η υπηρεσία πλοήγησης FlyGarmin για πιλότους. Όπως είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, η Garmin δε θα κάνει κάποια περεταίρω δήλωση για το περιστατικό.

Το ειδησεογραφικό site για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο BleepingComputer, αναγνώρισε το κακόβουλο λογισμικό ως WastedLocker, το οποίο διάφορες εταιρείες ασφαλείας έχουν αποδώσει στη ρωσική ομάδα hacking Evil Corp. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία των μελών της ομάδας.

Η Olathe, δήλωσε τη Δευτέρα ότι εκτός από τις υπηρεσίες που βασίζονται σε GPS, η υποστήριξη πελατών και οι επικοινωνίες της εταιρείας διακόπηκαν επίσης από την επίθεση στις 23 Ιουλίου.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι τυχόν δεδομένα πελατών, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων πληρωμής από την Garmin Pay, διέρρευσαν, χάθηκαν ή κλάπηκαν», δήλωσε η Garmin στην ανακοίνωσή της. Ωστόσο η επίθεση δεν επηρέασε τη λειτουργικότητα οποιουδήποτε από τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των fitness watches.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το Ransomware είναι μια απειλή η οποία βρίσκεται σε άνοδο και ότι μόνο θα επιδεινώνεται όσο τα θύματα συνεχίζουν να πληρώνουν λύτρα. Στις ΗΠΑ πέρυσι, οι επιθέσεις ransomware σε κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκάλεσαν ζημίες περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Emsisoft.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS