ΑρχικήsecurityΗ πανδημία των ransomware συνεχίζεται ακάθεκτη

Η πανδημία των ransomware συνεχίζεται ακάθεκτη

Όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες πέφτουν θύματα επιθέσεων ransomware τον τελευταίο καιρό.

ransomware

Η Garmin προσπαθεί ακόμα να επανέλθει από την διακοπή που προκάλεσε ένα ransomware στα συστήματά της. Από την άλλη η Αυστραλία, έχει δει μία κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων ransomware σε μεγάλες εταιρείες όπως οι Toll και Lion. Η Toll μάλιστα ανέκαμψε πρόσφατα από την επίθεση που δέχτηκε.

Όλα αυτά τα περιστατικά έχουν θορυβήσει τον CISO της JLL, Mark Smink, ο οποίος δήλωσε ότι η πανδημία των ransomware έχει εξελιχθεί πολύ σε σχέση με τέσσερα ή πέντε χρόνια πριν.

“Με ανησυχεί ιδιαίτερα ότι οι εταιρείες του Fortune 500 στοχεύονται ενεργά και βιώνουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές”, είπε.

“Είναι ανησυχητικό πόσο κοντά μας συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά.”

Ένας τρόπος για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση σύμφωνα με τον Smink, είναι μια συντονισμένη προσέγγιση μεταξύ τεχνολογίας, ανθρώπων και διαδικασιών.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο διευθυντής της Cisco Australia cybersecurity, Steve Moros, δήλωσε ότι η ίδια η βιομηχανία θα πρέπει να εξελιχθεί, καθώς μια χαμηλού προφίλ προσέγγιση στην άμυνα ενάντια στο ransomware δεν είναι πλέον αποτελεσματική.

“Δεν νομίζω ότι το [ransomware] μπορεί να σταματήσει όσον αφορά τους ανθρώπους που αναπτύσσουν την πολυπλοκότητα και τις τεχνικές και την επιμονή αυτών των τύπων επιθέσεων, οπότε νομίζω ότι θα παραμείνει. Εάν λάβουμε υπόψη μας την μέχρι τώρα ιστορία, θα συνεχίσει να εξελίσσεται” δήλωσε.

“Η βιομηχανία ασφαλείας πρέπει να εξελιχθεί και όσον αφορά τις λύσεις ασφαλείας, πρέπει να εργαστούμε ομαδικά και αυτό σημαίνει να επικοινωνούμε σε πραγματικό χρόνο και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο και στη συνέχεια να έχουμε μια συντονισμένη απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις.”

Την περασμένη εβδομάδα, μια έκθεση της συμβουλευτικής επιτροπής του κλάδου, η οποία θα τροφοδοτήσει την επικείμενη στρατηγική Cyber ​​Security 2020 της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συνέστησε οι μεγάλες επιχειρήσεις να λάβουν κίνητρα για να υποστηρίξουν τις μικρότερες επιχειρήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και τη βάση πελατών τους.

Για τον Moros, αυτό έχει να κάνει με την ανταλλαγή πληροφοριών.

“Από οικονομικής απόψεως, ένας μικρότερος οργανισμός που δουλεύει με έναν μεγαλύτερο είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, επειδή είναι μια αξιόπιστη σύνδεση που μπορεί να διακυβευτεί για να πραγματοποιηθεί επίθεση σε έναν μεγαλύτερο οργανισμό”, είπε.

Για το λόγο αυτό, ανέφερε ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν τη βοήθεια των μεγαλύτερων σε ότι αφορά τις βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια, ώστε να εξασφαλίζεται ολόκληρο το σύστημα και να μην υπάρχουν κενά που μπορούν να εκμεταλλευτούν από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS