ΑρχικήsecurityDrones: Το νέο προηγμένο "όπλο" για την ασφάλεια του σπιτιού σας!

Drones: Το νέο προηγμένο “όπλο” για την ασφάλεια του σπιτιού σας!

Αναμφίβολα, τα συστήματα ασφαλείας παίζουν έναν πολύτιμο και καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε ιδιωτικούς. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον δικό μας προσωπικό χώρο, το σπίτι μας, προτεραιότητά μας είναι να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλές. Υπάρχουν πλέον πολλά μέσα κι εξοπλισμοί που μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια του σπιτιού μας – από συστήματα ενδοεπικοινωνίας μέχρι έξυπνες κλειδαριές κι εγκατάσταση πολλών καμερών. Τώρα όμως, στη λίστα των συστημάτων που ενισχύουν την ασφάλεια του σπιτιού σας, έχει προστεθεί κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο και προηγμένο: τα drones ασφαλείας.


Συγκεκριμένα, η Sunflower Labs παρουσίασε το νέο Sunflower Home Awareness System, το οποίο περιλαμβάνει τα Sunflowers. Πρόκειται για αισθητήρες κίνησης και δόνησης, τα οποία μοιάζουν με φώτα κήπου που αλλάζουν χρώμα, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν πολλά περισσότερα: καταγράφουν και σας εμφανίζουν σε μορφή χάρτη την κίνηση που εντοπίζεται γύρω από το σπίτι σας (άνθρωποι, οχήματα, ζώα) και μάλιστα, σε πραγματικό χρόνο, κρατώντας σας έτσι ενήμερους για το τί συμβαίνει γύρω απ’το σπίτι σας ανά πάσα ώρα και στιγμή.

drones ασφάλεια

Καθένα από τα Sunflowers έχει ακτίνα ανίχνευσης 20 ποδιών και μπορεί να εντοπίζει και να ξεχωρίζει με ακρίβεια ανθρώπους, αυτοκίνητα και ζώα. Το Bee (ένα πλήρως αυτόνομο drone με κάμερες για live video) προσφέρει νέα νότα στην παθητική παρακολούθηση και μπορεί να αναπτυχθεί κατόπιν ζήτησης, για να σας παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με οποιαδήποτε δυσάρεστη δραστηριότητα εντοπιστεί στο σπίτι σας. Έτσι, είναι σαν να έχετε συνεχώς κάποιον να ελέγχει τυχόν θορύβους που μπορεί να ακουστούν τη νύχτα, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα διατρέχει κανέναν κίνδυνο.
Το τετρακόπτερο χρησιμοποιεί GPS και “αισθητήρες αποφυγής σύγκρουσης με υπερήχους” για να παραμένει στον αέρα και να μεταδίδει σε live streaming ό, τι συναντά, απευθείας στο τηλέφωνό σας.

Στο CES (παγκόσμια “σκηνή” που αφορά τεχνολογικές καινοτομίες) του 2020, δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ζητήσουν από το drone να “επιθεωρήσει” ορισμένες προκαθορισμένες τοποθεσίες. Για παράδειγμα, κάποιος μπορούσε να του ζητήσει να επισκεφθεί την πισίνα και αυτό εμφάνιζε σε live streaming όλα όσα έβλεπε. Εκείνη τη στιγμή, το drone έδειξε έναν υπάλληλο της εταιρείας να περπατά δίπλα στην πισίνα.

drones ασφάλεια

Ωστόσο, ένα ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί είναι το κατά πόσο αυτό που έβλεπαν οι παρευρισκόμενοι, το απαθανάτιζε το drone σε πραγματικό χρόνο ή όχι. Πολλοί ρώτησαν την Sunflowers Labs αν θα μπορούσε να αποδείξει με κάποιον τρόπο ότι οι θαμώνες δεν παρακολουθούσαν απλά ένα καταγεγραμμένο video. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας έβγαλε στη συνέχεια το τηλέφωνό του και ζήτησε από τον υπάλληλο που βρισκόταν δίπλα στην πισίνα να ανάψει μερικά από τα φώτα στην πίσω αυλή. Και τα φώτα άναψαν λίγο αργότερα. Επομένως, η επίδειξη του drone ήταν αυθεντική.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πακέτο ασφαλείας των Sunflowers ξεκινά από 9.950 $, και η τιμή του προσαρμόζεται στις ανάγκες της ιδιοκτησίας σας, ενώ πλέον μπορείτε να το προπαραγγείλετε στην τιμή των 990 $. Σίγουρα τα drones δεν είναι ένας οικονομικά προσιτός τρόπος να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας, αλλά ίσως αξίζουν τον κόπο και τα χρήματά σας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS