ΑρχικήinetΝοσοκομείο στο Τόκιο χρησιμοποιεί VR για εγχειρήσεις σε live streaming

Νοσοκομείο στο Τόκιο χρησιμοποιεί VR για εγχειρήσεις σε live streaming

Ένα νοσοκομείο στην Ιαπωνία έχει στραφεί σε εικονική πραγματικότητα (VR) και βελτιωμένη τεχνολογία κάμερας ως πιθανή λύση στις προκλήσεις της έρευνας και της εκπαίδευσης που δημιουργεί το νέο ξέσπασμα του κοροναϊού.

live streaming VR

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν πάνω από 6,1 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 παγκοσμίως. Η εξάπλωση της πανδημίας δεν προκάλεσε μόνο την υγεία, την κοινωνική και οικονομική καταστροφή, αλλά και τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Σε ορισμένους τομείς, η μάθηση είναι πρακτική και δεν υπάρχει ηλεκτρονικό υποκατάστατο της παρατήρησης ή της συμμετοχής. Στον ιατρικό τομέα, για παράδειγμα, οι ασκούμενοι χειρούργοι που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία λόγω των μέτρων κοινωνικής απόστασης και ανησυχιών μόλυνσης θα μπορούσαν να χάσουν βασική εκπαίδευση για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Ωστόσο, οι εφαρμογές VR ενδέχεται να αποτελούν μέρος μιας λύσης σε αυτήν την πρόκληση.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο φιλοξενεί το Smart Cyber ​​Operation Theatre (SCOT), ένα δωμάτιο θεραπείας επόμενης γενιάς που λειτουργεί ως δοκιμαστικός χώρος για νέες τεχνολογίες που μπορούν να βελτιώσουν την ιατρική ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τα αποτελέσματα των ασθενών.

Η ρομποτική, η συλλογή δεδομένων και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχουν πειραματιστεί στο κέντρο. Και τώρα, η τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας και το VR προστέθηκαν σε όλα αυτά.

Σε μια μελέτη χρηστών που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την εταιρεία πώλησης φωτογραφικών μηχανών Insta360, η εταιρεία είπε ότι μια κάμερα Titan Insta360, το λογισμικό Insta360 8K Live και λύσεις Hacosco VR χρησιμοποιούνται για την παροχή ενός “συναρπαστικού livestream” για “φοιτητές ιατρικής και άλλους γιατρούς [για] την εμπειρία μιας επέμβασης σε πραγματικό χρόνο από την οπτική του χειρουργού. “

Οι ανησυχίες για τις αποστάσεις και την ασφάλεια περιορίζουν ήδη πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται σε ένα χειρουργείο ταυτόχρονα και τώρα, ο COVID-19 έχει καταστήσει δυνητικά αδύνατη την εκπαίδευση νέων χειρουργών και της βελτίωσης των γνώσεων και των δεξιοτήτων των υπαρχόντων ιατρών ακόμη πιο δύσκολο.

Μια τεράστια κάμερα με δυνατότητα εγγραφής και μετάδοσης βίντεο 8K έχει εγκατασταθεί στο SCOT, το οποίο παρέχει μέσω live streaming την δυνατότητα να δουν όλη την εγχείρηση.

«Σε μια εποχή που τα πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης του COVID-19 περιορίζουν τις προσωπικές τάξεις, το VR live-streaming μπορεί να προσφέρει μια καθηλωτική εκπαιδευτική εμπειρία», λέει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hacosco, Dr. Naotaka Fujii, τα VR βίντεο παρέχουν ένα οπτικό πεδίο που δεν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν σε χειρουργεία, βελτιώνοντας την εικόνα για τους θεατές, ενώ δεν εμποδίζει το οπτικό πεδίο του χειρουργού.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS