ΑρχικήsecurityΗ Ιταλία ερευνά την Apple, την Google και το Dropbox

Η Ιταλία ερευνά την Apple, την Google και το Dropbox

Η Ιταλία ερευνά τις Apple, Google και Dropbox!

Σε ένα δελτίο τύπου, η AGCM (Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έξι έρευνες σχετικά με τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud: Google Drive, iCloud και Dropbox.

Η αρχή ανησυχεί ότι οι υπηρεσίες δεν εξηγούν επαρκώς τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων των χρηστών που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς. Διερευνά επίσης αθέμιτες ρήτρες στις συμβάσεις των υπηρεσιών ή όρους που εξαιρούν τις υπηρεσίες από κάποια ευθύνη και την επικράτηση των αγγλικών εκδόσεων συμβολαίων έναντι των ιταλικών εκδόσεων.

Τον Ιούλιο, η Ιταλία ξεκίνησε μια αντιμονοπωλιακή έρευνα στις Amazon και Apple σχετικά με τα ακουστικά Beats. Οι αρχές θέλουν να μάθουν εάν οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να εμποδίσουν τους λιανοπωλητές εκτός του επίσημου προγράμματος της Apple να πωλούν προϊόντα της Apple όπως τα ακουστικά Beats.

Apple Google Dropbox

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν αυξημένη πίεση από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενδέχεται να “παρουσιάσει” την υπόθεσή του εναντίον της Google αργότερα αυτό το μήνα. Η Apple βρίσκεται σε μάχη με την Epic για τους κανόνες του App Store και η αντιμονοπωλιακή υπόθεση εναντίον της Amazon δεν έχει λυθεί. Φυσικά είναι δύσκολο να πούμε πόσο αποτελεσματική θα είναι οποιαδήποτε από αυτές τις έρευνες στην αλλαγή της συμπεριφοράς του κλάδου αλλά τουλάχιστον γίνονται προσπάθειες να λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS