ΑρχικήsecurityΚρίσιμες ευπάθειες στα προϊόντα της διορθώνει η Adobe

Κρίσιμες ευπάθειες στα προϊόντα της διορθώνει η Adobe

Περίπου 12 ευπάθειες έχουν επιδιορθωθεί από την Adobe, οι οποίες εντοπίστηκαν στα προϊόντα Creative Cloud, Media Encoder, Genuine Service, ColdFusion και Download Manager.

Adobe

Όπως δήλωσε η εταιρεία στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε σχετικά με τις ευπάθειες, η έκδοση του Download Manager που απευθύνεται στα Windows, περιείχε ένα κρίσιμο ζήτημα command injection, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα. Η Adobe έχει προχωρήσει σε επιδιόρθωσή του.

Επιπλέον, δύο εξίσου κρίσιμες ευπάθειες out-of-bounds write στις εκδόσεις του Media Encoder για Windows και macOS, που μπορούν να οδηγήσουν σε αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα και ένα σφάλμα υψηλής σοβαρότητας που μπορεί να οδηγήσει σε αποκάλυψη πληροφοριών, επιδιορθώθηκαν από την εταιρεία.

Επίσης η Adobe επιδιόρθωσε μία κρίσιμη ευπάθεια στην εφαρμογή Creative Cloud desktop. Το κενό ασφαλείας που έχει περιγραφεί ως ευπάθεια symlink, μπορεί να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να γράψει αυθαίρετα αρχεία στο στοχευμένο σύστημα. Τρεις άλλες ευπάθειες που εντοπίστηκαν στην εφαρμογή, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως κρίσιμες, μπορούν να επιτρέψουν privilege escalation από έναν κακόβουλο παράγοντα στο σύστημα.

Ορισμένα ελαττώματα privilege escalation που έχουν επίσης χαρακτηριστεί ως κρίσιμα, έχουν διορθωθεί και στην υπηρεσία Adobe Genuine Service για Windows και macOS. Οι συγκεκριμένες ευπάθειες προκαλούνται από την “μη ασφαλή φόρτωση βιβλιοθήκης” και “την κακή διαχείριση συμβολικών συνδέσμων”.

Στα ColdFusion 2016 και 2018, η Adobe έχει επίσης επιδιορθώσει δύο σημαντικές ευπάθειες παραβίασης DLL, που μπορούν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση προνομίων. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν εντόπισε κάποια εκμετάλλευση των παραπάνω ευπαθειών από κακόβουλους παράγοντες, ενώ και βάση της κατάταξής τους όσον αφορά την προτεραιότητα δεν θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να γίνουν στόχος κάποιου εισβολέα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS