ΑρχικήsecurityΤραμπ: Νοσοκομεία θα στέλνουν data ασθενών με COVID-19 σε database

Τραμπ: Νοσοκομεία θα στέλνουν data ασθενών με COVID-19 σε database

Έκθεση των “The New York Times” που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε εντολή στα νοσοκομεία των ΗΠΑ να στέλνουν data ασθενών με COVID-19 σε ένα database στην Ουάσιγκτον, ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας που μπορεί να παρακάμψει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που είναι το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο site του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), δόθηκε εντολή στα νοσοκομεία της χώρας να στέλνουν data ασθενών με COVID-19 απευθείας στην κυβέρνηση. Αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τραμπ, θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, ενώ ήδη έχει προκαλέσει ένα κύμα αντιδράσεων, με το CDC να έχει επίσης εκφράσει τις ανησυχίες του.

data-COVID-19-κυβέρνηση Τραμπ

Το database που θα συλλέγει και θα αποθηκεύει τις πληροφορίες ασθενών με COVID-19, αναφέρεται στο έγγραφο ως “HHS Protect”. Δημιουργήθηκε εν μέρει από την εταιρεία εξόρυξης δεδομένων και προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων “Palantir”. Η εταιρεία της Silicon Valley είναι γνωστή περισσότερο για τις αμφιλεγόμενες συμβάσεις εργασίας της με τον αμερικανικό στρατό και άλλες μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες, καθώς και για τη συν-ίδρυση και χρηματοδότηση αρχικά από τον σύμμαχο του Τραμπ, Πίτερ Τιλ.

Ένας μοναδικός σύνδεσμος θα σταλεί στα σημεία επαφής του νοσοκομείου και θα κατευθύνει το σημείο φροντίδας σε μια ασφαλή φόρμα νοσοκομείου που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή των απαραίτητων πληροφοριών. Οι οδηγίες του HHS αναφέρουν στα νοσοκομεία πως αφού συμπληρώσουν τα πεδία, κάνουν κλικ στην υποβολή και επιβεβαιώνουν ότι η φόρμα έχει ληφθεί επιτυχώς. Στη συνέχεια, θα τους σταλεί ένα email επιβεβαίωσης από το HHS Protect System. Αυτή η μέθοδος αντικαθιστά την αποστολή μεμονωμένων υπολογιστικών φύλλων μέσω email που ζητούνταν έως τώρα.

data COVID-19-νοσοκομεία


Ενώ ο Λευκός Οίκος επισημαίνει πως αυτό το σχέδιο έχει ως στόχο να καταστήσει τη συγκέντρωση data σχετικά με την εξάπλωση του COVID-19 πιο οργανωμένη και αποτελεσματική, τωρινοί αλλά και πρώην αξιωματούχοι δημόσιας υγείας εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους ότι η παράκαμψη του CDC μπορεί να είναι μια προσπάθεια πολιτικοποίησης των ευρημάτων, τα οποία μπορεί ακόμη και να τροποποιηθούν προς όφελος της κυβέρνησης, αλλά και “περικοπής” των ειδικών.


Τέσσερις πρώην διευθυντές του CDC έγραψαν μία γνωμοδότηση που δημοσιεύθηκε στην Washington Post, υποστηρίζοντας ότι κανένας πρόεδρος δεν πολιτικοποίησε ποτέ την επιστήμη όπως κάνει τώρα ο Τραμπ, προσθέτοντας, ακόμη, πως ο Λευκός Οίκος υπονομεύει τη δημόσια υγεία κατά τον χειρισμό της πανδημίας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS