ΑρχικήsecurityΕκλογές ΗΠΑ 2020: Το ransomware είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το ransomware είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές

Τα ransomware θα μπορούσαν να είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ, καθώς το παλιό λογισμικό και τα δυνητικά ευάλωτα μηχανήματα ψηφοφορίας θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο εγκληματιών που πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό.

ransomware
Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το ransomware είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές

Σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση απειλών της NTT Ltd. για το Σεπτέμβριο, το ransomware θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να περιμένει να ενεργοποιηθεί την ημέρα των εκλογών ή μόλις ενεργοποιηθούν τα μηχανήματα ψηφοφορίας. Θα μπορούσε ακόμα και να προκαλέσει διακοπή της διαδικασίας ψηφοφορίας.

Οι απειλές από ransomware ή από άλλους τύπους επιθέσεων στον κυβερνοχώρο για τις εκλογές των ΗΠΑ, δεν προέρχονται αποκλειστικά από ξένες κυβερνήσεις“, ανέφερε η έκθεση. “Οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των εκλογικών υποδομών των ΗΠΑ μπορούν να ξεκινήσουν από οποιονδήποτε εγκληματία που επιδιώκει οικονομικό κέρδος“.

Η NTT ισχυρίστηκε ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο θα περιλαμβάνουν “μια προσπάθεια υψηλού επιπέδου” όσον αφορά στη διατήρηση της ασφάλειας. Οι απειλές κατά των διαδικασιών ψηφοφορίας θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν: ξένες παρεμβάσεις, εκστρατείες παραπληροφόρησης, πιθανές αλλαγές στις διαδικασίες λειτουργίας των ταχυδρομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ransomware επιθέσεις, παλιά τεχνολογία (συμπεριλαμβανομένων hardware και μη ενημερωμένων λογισμικών), απάθεια ψηφοφόρων – και ιδιαίτερα φέτος – τον φόβο της μετάδοσης του COVID-19 στα εκλογικά κέντρα.

Μια διαδικτυακή ή φυσική επίθεση στις εκλογικές υποδομές, ανεξάρτητα από το εάν τα εκλογικά συστήματα ή οι διαδικασίες συνδέονται ή όχι, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε γενική δυσλειτουργία του εκλογικού συστήματος, λάθη στον αριθμό των ψήφων, καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και εσφαλμένες εκλογικές εκθέσεις“, ανέφερε η έκθεση.

Η NTT ισχυρίστηκε ότι τα πιο σημαντικά στοιχεία της ασφάλειας είναι εκείνα που πιθανότατα θα στοχεύσουν πρώτα οι επιτιθέμενοι και η πρώτη γραμμή άμυνας “πρέπει να είναι μια ασφαλής και ανθεκτική εκλογική υποδομή των ΗΠΑ“.

Εκλογές ΗΠΑ απειλές
Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το ransomware είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές

Σύμφωνα με την NTT, οι απειλές είναι αυξημένες για δύο βασικούς τομείς:

Απειλές για τις προεκλογικές δραστηριότητες: Οι επιθέσεις στις πληροφορίες εγγραφής των ψηφοφόρων θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν παραβίαση ή διαγραφή των στοιχείων, έτσι ώστε ο δυνητικός ψηφοφόρος να μην είναι εγγεγραμμένος και επομένως να μην μπορεί να ψηφίσει. Επίσης, η εγκατάσταση ενός malware σε ένα σύστημα εγγραφής ψηφοφόρων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα αυτών των δεδομένων. Τέλος, τα δεδομένα των ψηφοφόρων θα μπορούσαν να κρυπτογραφηθούν για να ζητηθούν λύτρα (ransomware) ή να κλαπούν για να πωληθούν στο dark web.

Απειλές για τις εκλογικές δραστηριότητες την ημέρα των εκλογών: Η ψηφοφορία με ηλεκτρονικό μηχάνημα ψηφοφορίας (Direct Record Electronic-DRE) θα μπορούσε να επηρεαστεί από μια κυβερνοεπίθεση (ransomware κλπ). Επιπλέον, τα αποτελέσματα των εκλογών υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή μέσω email την εκλογική νύχτα. Ένας επιτιθέμενος θα μπορούσε να παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία και να επηρεάσει τα αποτελέσματα.

Ο Jake Moore, ειδικός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην ESET πιστεύει ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και ότι οι απειλές είναι πολλές.

Το Ransomware είναι μια σημαντική απειλή για όλους τους οργανισμούς, αλλά οι εκλογές θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των εγκληματιών από όλο τον κόσμο“, είπε.

Το Ransomware είναι μια πραγματική απειλή, αλλά αναμφισβήτητα δεν είναι πιο πιθανό από μια επίθεση DDoS ή από μια παραβίαση δεδομένων. Οι εγκληματίες θα κάνουν αυτό που μπορούν να κάνουν καλύτερα: θα αναζητήσουν ευπάθειες και κενά ασφαλείας για να τα εκμεταλλευτούν, με την ελπίδα να έχουν οικονομικό κέρδος από τις εκλογές των ΗΠΑ“.

Ο ερευνητής, όπως και η NTT Ltd, είπε ότι πρέπει να γίνουν άμεσες ενημερώσεις και να διορθωθούν ευπάθειες προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες μιας επιτυχημένης επίθεσης. Επίσης, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση (σχετικά με την κυβερνοασφάλεια) όλων των ατόμων που εμπλέκονται στις εκλογές των ΗΠΑ και στις εκλογικές διαδικασίες, είναι απαραίτητη.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS