ΑρχικήUpdatesΚάντε ένα διάλειμμα από το internet με το "break mode" του Vivaldi

Κάντε ένα διάλειμμα από το internet με το “break mode” του Vivaldi

Το πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi που βασίζεται σε Chromium προσθέτει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «break mode» για να σας βοηθήσει να κάνετε ένα διάλλειμα από το internet.

Το πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi έχει προσθέσει μια δυνατότητα που βοηθά τους χρήστες να αποσυνδέονται γρηγορότερα από το internet.

Όπως πολλές εταιρείες λογισμικού, οι κατασκευαστές του Vivaldi σκέφτονται τρόπους για να βοηθήσουν τους χρήστες να ανταποκριθούν στην απομακρυσμένη εργασία η οποία επηρεάζει την ζωή τους στο σπίτι.

Vivaldi internet

Για την προώθηση αυτού του στόχου, η έκδοση 3.3 του Vivaldi για desktop περιλαμβάνει ένα  “Break mode” που έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τους χρήστες να σταματούν την περιήγηση στο διαδίκτυο – τουλάχιστον για λίγο. Αυτή είναι μια απροσδόκητη επιλογή, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της βιομηχανίας του software βασίζεται στην ιδέα ότι η αφοσίωση των χρηστών, η οποία αντικατοπτρίζεται από τους καθημερινούς ή μηνιαίους ενεργούς χρήστες, είναι ένας δείκτης επιτυχίας.

Όταν ενεργοποιείται το νέο κουμπί παύσης στην αριστερή γωνία της γραμμής κατάστασης του browser Vivaldi, το Break Mode κάνει mute και σταματά τον ήχο και τα βίντεο HTML5, κρύβει όλα τα tabs και ότι άλλο περιεχόμενο είναι ανοιχτό αφήνοντας την οθόνη καθαρή. Εναλλακτικά, το Break Mode μπορεί να ενεργοποιηθεί με γρήγορες εντολές ή με τη συντόμευση Ctrl + “.”

«Αφού το πρόγραμμα περιήγησης σταματήσει να λειτουργεί θα έχετε περισσότερο χρόνο να  αλληλεπιδράσετε με τον κόσμο – να επικοινωνήσετε με συναδέλφους ή αγαπημένα πρόσωπα, να μιλήσετε στο τηλέφωνο, να καταγράψετε αυτές τις δημιουργικές ιδέες σε ένα κομμάτι χαρτί, να ασκηθείτε ή να πάρετε έναν υπνάκο», εξηγεί η Vivaldi.

Όταν είναι έτοιμοι, οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα περιήγησής τους ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν πατώντας το play και όλα τα tabs θα είναι ορατά ξανά – θα γίνει επανεκκίνηση και του ήχου και των βίντεο. Εκτός από το να προσφέρει ένα διάλειμμα στους χρήστες, η Vivaldi είπε ότι η νέα λειτουργία θα μπορούσε να βοηθήσει στην γρήγορη απόκρυψη της δραστηριότητας περιήγησης ή των ευαίσθητων πληροφοριών στην οθόνη εάν πχ θα πρέπει να απομακρυνθείτε για λίγο από το γραφείο σας.

“Για τα εκατομμύρια των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι, το internet είναι σωτήριο. Όμως οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί και πιο ευτυχισμένοι όταν κάνουν σωστά διαλείμματα,” αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vivaldi, Jon von Tetzchner.

“Τώρα μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να θέσετε το internet σε παύση για να εστιάσετε την προσοχή σας αλλού. Θέλουμε να σας δώσουμε τα εργαλεία για να παραμείνετε παραγωγικοί, αλλά θέλουμε επίσης να σας δώσουμε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε καλά τον χρόνο σας και να ισορροπήσετε ανάμεσα σε όλα τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς”, είπε ο Jon von Tetzchner, ο οποίος είναι ο συνιδρυτής της Opera.

“Δεν ανησυχούμε για τους χρήστες που δεν ξοδεύουν αρκετό χρόνο στο πρόγραμμα περιήγησης. Αλλά το να είμαστε online συνεχώς δεν είναι πραγματικά παραγωγικό. Νοιαζόμαστε για τους χρήστες μας. Εάν κάνουν τακτικά διαλείμματα, θα είναι πιο παραγωγικοί και αυτός είναι ο πυρήνας του τρόπου με τον οποίο χτίζουμε τον browser. Η λειτουργία δεν αποθαρρύνει τους χρήστες από το να χρησιμοποιούν τον browser Vivaldi. Αντ ‘αυτού, τους βοηθά να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους”, δήλωσε ο Tetzchner.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS