ΑρχικήsecurityIT διευθυντής στη φυλακή για την πώληση κυβερνητικού Cisco εξοπλισμού

IT διευθυντής στη φυλακή για την πώληση κυβερνητικού Cisco εξοπλισμού

Cisco

Ένας άντρας από τη Νότια Καρολίνα καταδικάστηκε αυτήν την εβδομάδα σε δύο χρόνια φυλάκισης καθώς λέγεται ότι πήρε κρατικό εξοπλισμό δικτύωσης (της Cisco) και τον πούλησε μέσω eBay.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κατηγορούμενος ονομάζεται Terry Shawn Petrill, είναι 48 ετών και κατάγεται από το Myrtle Beach. Είχε εργαστεί ως Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφορικής για την κομητεία Horry (Horry County) στη Νότια Καρολίνα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, “ξεκινώντας από τις 11 Ιουνίου 2015 έως τις 23 Αυγούστου 2018, ο Petrill παρήγγειλε 41 switches της σειράς Cisco 3850, τα οποία επρόκειτο να εγκατασταθούν στο δίκτυο της Horry County“.

Οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι όταν έφτασαν τα switches, ο Petrill είπε στους συναδέλφους του ότι θα αναλάμβανε την εγκατάσταση μόνος του.

Ωστόσο, οι ερευνητές δήλωσαν ότι “Ο Petrill δεν εγκατέστησε τα switches στο δίκτυο, αλλά αντίθετα τα πούλησε σε τρίτους (μέσω eBay) και κράτησε τα έσοδα για τον εαυτό του“.

eBay

Οι πράκτορες του FBI που διερεύνησαν την υπόθεση, δήλωσαν ότι εντόπισαν εννέα από τα 41 switches της Cisco σε διαφημίσεις στο eBay, ενώ η τοποθεσία των υπόλοιπων παραμένει άγνωστη.

Αυτό ήταν αρκετό για να ασκηθούν κατηγορίες εναντίον του Petrill. Οι αρχές συνέλαβαν τον πρώην IT διευθυντή τον Νοέμβριο του 2019.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο Petrill “ομολόγησε τη δραστηριότητά του και προσπάθησε να βοηθήσει τις αρχές” ενώ επίσης “αποδέχθηκε πλήρως την ευθύνη για τις ενέργειές του“.

Εκτός από τη φυλάκιση, ο Petrill πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 345.265,57 $ στην κυβέρνηση της κομητείας Horry.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που η Cisco βρίσκεται στο επίκεντρο. Την περασμένη εβδομάδα, ένας πρώην μηχανικός της Cisco δήλωσε επίσης ένοχος για την πρόσβαση στο δίκτυο του πρώην εργοδότη του και για κακόβουλες δραστηριότητες που οδήγησαν σε διακοπή λειτουργίας τουλάχιστον 16.000 λογαριασμών Webex Teams.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS