ΑρχικήinetAirPods Pro vs. Galaxy Buds Live: Ποιότητα ήχου και ακύρωση θορύβου

AirPods Pro vs. Galaxy Buds Live: Ποιότητα ήχου και ακύρωση θορύβου

Με καλή ποιότητα ήχου και εξαιρετική ακύρωση θορύβου, τα AirPods Pro της Apple μπορούν να ξεπεράσουν τα Galaxy Buds Live της Samsung; Τα ασύρματα ακουστικά της Samsung έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά όπως η ακύρωση θορύβου και μια πραγματικά ασύρματη σχεδίαση, σε σημαντικά φθηνότερη τιμή.

Τα Galaxy Buds κοστίζουν 170$, ενώ τα AirPods Pro 249$.

airpods pro
AirPods Pro vs. Galaxy Buds Live: Ποιότητα ήχου και ακύρωση θορύβου

Apple AirPods Pro: Η καλύτερη ακύρωση θορύβου

Αυτά τα ασύρματα ακουστικά είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή όλων των συναλλαγών, ειδικά για χρήστες iPhone. Ο ήχος είναι καλά ισορροπημένος για μουσική, podcast και κλήσεις. Αλλά το μοναδικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν εξαιρετική ενεργή ακύρωση θορύβου.

Samsung Galaxy Buds Live: Καλύτερη ποιότητα ήχου και εφαρμογή

Τα Galaxy Buds Live, ή αλλιώς «Galaxy Beans» λόγω του μοναδικού τους σχήματος, εφαρμόζουν τέλεια στο εσωτερικό του αυτιού σας. Ανάλογα με το σχήμα του αυτιού σας, ενδέχεται να είναι πιο άνετα αρκετές ώρες. Η ποιότητα του ήχου είναι εξαιρετική όταν αφήνεται στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, αλλά μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε το προφίλ ήχου με προεπιλογές στην εφαρμογή Galaxy Wearable.

Η ακύρωση θορύβου είναι πολύ καλύτερη στο AirPods Pro, αλλά το Galaxy Buds Live ακούγεται καλύτερα

Και τα δύο αυτά ακουστικά ακούγονται καλά. Ωστόσο, τα ακουστικά της Samsung έχουν πολύ πιο δυναμικό προφίλ ήχου, με μια δυναμική απόκριση μπάσων που ταιριάζει σε μια σειρά μουσικών ειδών. Τα AirPods είναι πιο ουδέτερα, με λιγότερα μπάσα, γεγονός που τα καθιστά ισορροπημένα για μετάβαση μεταξύ podcast και μουσικής.

Η εφαρμογή Galaxy Wearable (σε iOS και Android) σας επιτρέπει να αλλάξετε το προφίλ ήχου σε μία από τις έξι διαφορετικές προεπιλογές, όπως ενίσχυση μπάσων ή μείωση, σε αντίθεση με τον ανταγωνιστή τους που δε διαθέτει ισοσταθμιστή ρυθμιζόμενο από το χρήστη. Τα ακουστικά της Apple θα λάβουν επίσης μια ενημέρωση ήχου στο iOS που θα τους επιτρέπει να προσομοιώσουν τον ήχο surround.

Χάρη στο σχεδιασμό τους, τα AirPods Pro έχουν αποτελεσματική ακύρωση ενεργού θορύβου, πράγμα που πραγματικά αποκλείει τον πιο ανεπιθύμητο θόρυβο, όπως ο βρυχηθμός ενός κινητήρα αεροπλάνου ή ένα βουητό τρένου.

galaxy buds
AirPods Pro vs. Galaxy Buds Live: Ποιότητα ήχου και ακύρωση θορύβου

Άνεση και σχεδιασμός

Πρέπει να παραδεχτείτε ότι η Samsung έκανε αρκετά καλή δουλειά με ένα σχέδιο ριζικά διαφορετικό από άλλα ασύρματα ακουστικα εκεί έξω. Ανάλογα με το σχήμα αυτιού σας, το σχήμα φασολιού ταιριάζει άνετα στο αυτί σας, χωρίς προεξοχές. Έρχονται σε χάλκινο, λευκό και μαύρο και για να αλλάξετε κομμάτια ή να ρυθμίσετε την ένταση, απλά πρέπει να πατήσετε στην οθόνη αφής.

Τα AirPods Pro, από την άλλη πλευρά, έρχονται με τρία διαφορετικά μεγέθη που μπορείτε να αλλάξετε ανάλογα με το μέγεθος του αυτιού σας. Είναι διαθέσιμο μόνο σε λευκό χρώμα και για πλοήγηση στα τραγούδια, υπάρχει ένα κουμπί που δείχνει προς τα κάτω από το αυτί στο οποίο κάνετε κλικ.

Για αντοχή στο νερό και τον ιδρώτα, τα AirPods Pro έχουν υψηλότερη βαθμολογία IP IPX4 σε σύγκριση με το IPX2 των Buds Live.

Siri or Bixby

Και τα δύο αυτά ακουστικά προσφέρουν μια εμπειρία hands-free για αλληλεπίδραση με το τηλέφωνό σας, από την αλλαγή κομματιών έως την ανάγνωση εισερχόμενων μηνυμάτων. Όπως θα περίμενε κανείς, τα ακουστικά της Apple χρησιμοποιούν τη Siri στο iPhone και της Samsung χρησιμοποιούν το Bixby.

AirPods Pro vs. Galaxy Buds Live: Ποιότητα ήχου και ακύρωση θορύβου

Εάν χάσετε τα ακουστικά σας, και τα δύο σας επιτρέπουν να αναπαράγεται έναν ήχο για να τα βρείτε ξανά, αλλά μόνο τα AirPods Pro εμφανίζονται στην τελευταία τους θέση σε χάρτη.

Καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Αν θέλετε να ακούσετε μουσική ή να έχετε κλήσεις για μεγάλο μέρος της ημέρας, τα Galaxy Buds Live διαρκούν περισσότερο. Η Samsung λέει ότι η μπαταρία διαρκεί για έξι ώρες με ενεργοποιημένο το ANC και οκτώ ώρες με την απενεργοποιημένη. Η Apple λεει ότι τα AirPods Pro διαρκούν 4,5 ώρες με το ANC ενεργοποιημένο και έως και 5 ώρες με απενεργοποιημένο.

Κάθε περίπτωση έχει επιπλέον χρόνο φόρτισης: τα Buds Live συνολικά έως 29 ώρες (αν δεν χρησιμοποιείτε ANC) και τα AirPods 24 ώρες. Για να τα φορτίσετε μέσω καλωδίου, σημειώστε ότι χρησιμοποιούν διαφορετικά βύσματα, αλλά και τα δύο φορτίζουν ασύρματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS