ΑρχικήgamingEpic Games εναντίον Apple: Κορυφώνεται η δικαστική διαμάχη του Fortnite

Epic Games εναντίον Apple: Κορυφώνεται η δικαστική διαμάχη του Fortnite

Η Epic Games, η εταιρεία που δημιούργησε το Fortnite, έκανε ένα ακόμη βήμα στη συνεχιζόμενη διαμάχη της με την Apple.

Την Παρασκευή, η Epic Games αναφέρθηκε και πάλι στο αίτημά της για την δικαστική διαταγή που θα αναγκάσει την Apple να επαναφέρει το αγαπημένο της βιντεοπαιχνίδι στο App Store. Σε μια κατάθεση στο δικαστήριο της Καλιφόρνια, η εταιρεία παιχνιδιών αμφισβήτησε ορισμένους ισχυρισμούς της Apple, που υποδηλώνουν ότι το ενδιαφέρον των παικτών για το Fortnite ήταν φευγαλέο.

Η Apple κατήργησε από το App Store την εφαρμογή Fortnite τον Αύγουστο, αφού η εταιρεία παιχνιδιών παραβίασε τους κανόνες της Apple εισάγοντας μια επιλογή άμεσης πληρωμής στο παιχνίδι χωρίς την έγκριση της Apple. Αυτό το σύστημα πληρωμών θα ανταγωνιζόταν το σύστημα αγοράς εντός εφαρμογών της Apple, το οποίο ο γίγαντας των iPhone απαιτεί από όλες τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν.

Συνήθως, όταν οι παίχτες πραγματοποιούν αγορές εντός εφαρμογών σε συσκευές iOS, η Apple λαμβάνει το 30% αυτών των πωλήσεων. Η λειτουργία άμεσων πληρωμών για το Fortnite υπονόμευσε αυτήν την συνθήκη.

Σε μια κατάθεση στο δικαστήριο στις 4 Σεπτεμβρίου, η Epic Games υποστήριξε ότι είναι “πιθανό να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη” εάν η εφαρμογή δεν επιστρέψει στο App Store, ενώ αποκάλεσε επίσης την Apple «μονοπώλιο».

Η Apple απάντησε πρόσφατα με ένα δικαστικό έγγραφο, ισχυριζόμενη ότι «η Epic games ξεκίνησε μια φωτιά, και έριξε βενζίνη σε αυτήν, και τώρα ζητά από το δικαστήριο βοήθεια για να την σβήσει». Η Apple ανέφερε επίσης τα δεδομένα του Google Trends, λέγοντας ότι οι αναζητήσεις για το Fortnite μειώθηκαν σχεδόν κατά 70% σε σχέση με πέρυσι.

Η Apple κατηγόρησε την Epic Games για το αδιέξοδο που προκάλεσε στο App Store, λέγοντας ότι η εταιρεία παιχνιδιών «κρατά ομήρους τους πελάτες της για να κερδίσει το πλεονέκτημα σε μια επιχειρηματική διαμάχη».

epic games vs apple

Η Epic Games αναφέρθηκε στην έκθεση της Apple την Παρασκευή, κατηγορώντας την ότι συλλέγει επιλεκτικά τα δεδομένα για να παραπλανήσει τα δικαστήρια.

“Τα δεδομένα της Apple περιέχουν μια σειρά από μισές αλήθειες και ψέμματα που αποσκοπούν στο να χρωματίσουν την Epic ως τον δράστη”, ανέφερε η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών. Η Epic Games ισχυρίζεται ότι η Apple επέλεξε να συμπεριλάβει “παραπλανητικά” δεδομένα διερεύνησης της Google όταν ο αριθμός των καθημερινών παικτών Fortnite αυξήθηκε στην πραγματικότητα κατά 39%.

Μια πλήρης ακρόαση για το θέμα έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου. Η Epic Games θέλει το Fornite να επιστρέψει στο App Store πριν από αυτήν την ημερομηνία.

“Η Epic επιδιώκει μόνο ένα πράγμα: να προσφέρει στους καταναλωτές της μια εναλλακτική υπηρεσία επεξεργασίας πληρωμών, ενώ αυτή η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς αντίποινα”, δήλωσε η εταιρεία παιχνιδιών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS