ΑρχικήbusinessSmartphone: Αύξηση των πωλήσεων μετά από δύο χρόνια

Smartphone: Αύξηση των πωλήσεων μετά από δύο χρόνια

Οι πωλήσεις των smartphone έχουν πέσει ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν να αναβαθμίζουν διαρκώς τις συσκευές τους ή και να προσπαθούν να τις “προσέχουν” λίγο παραπάνω ώστε να κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μια νέα αναφορά από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Strategy Analytics δείχνει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone αυξήθηκαν κατά 2% αυτό το τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι.

smartphone

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν από 359,8 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά παγκοσμίως το 3ο τρίμηνο του 2018 σε 366,3 εκατομμύρια πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο του 2019. Η Linda Sui, Διευθύντρια της Strategy Analytics, πιστεύει ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στις μεγάλες ανταγωνιστικές τιμές και σε πελάτες που επιλέγουν μεγαλύτερες οθόνες και 5G Internet.

Η αύξηση αυτό το τρίμηνο προήλθε πρωτίστως από τη Samsung και την Huawei, με τις πωλήσεις της Samsung να αυξάνονται κατά 8% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά και οι πωλήσεις της Huawei να αυξάνονται κατά 29% την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Samsung το πέτυχε με την κυκλοφορία του smartphone “NOTE Galaxy 10” και η Huawei ξεπέρασε τα τρέχοντα επίπεδα κάνοντας εξαγωγές στη Βόρεια Αμερική.

smartphone

Στην περίπτωση της Apple, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3% το τελευταίο έτος. Ωστόσο, η Strategy Analytics πιστεύει ότι η Apple έχει αρχίσει να σταθεροποιείται χάρη στην φθηνότερη τιμολόγηση του iPhone 11 και την αυξημένη ζήτηση σε όλη την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλες μάρκες που πραγματοποιούν σημαντικές πωλήσεις είναι η Xiamoi που κάνει πωλήσεις κυρίως στην Ινδία και την Κίνα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS