Αρχικήinetgi-Cluster Game Jam 2014: Διαγωνισμός ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών

gi-Cluster Game Jam 2014: Διαγωνισμός ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών

gi-Cluster Game Jam

Λάβετε και εσείς μέρος στο gi-Cluster Game Jam 2014!

Έλληνες προγραμματιστές που ασχολούνται επαγγελματικά ή ακόμα και ερασιτεχνικά με την ανάπτυξη παιχνιδιών θα αναμετρηθούν στις 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014 στο συνεργατικό χώρο του gi-Cluster στο α2-innohub, στο Μαρούσι.

Εκεί, θα διεκδικήσουν ανά ομάδα χρηματικά έπαθλα €3.000, €2.000 και €1.000 και, εάν το επιθυμούν, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης των επιχειρηματικών τους σχεδίων από το gi-Cluster. Το gi-Cluster Game Jam 2014 απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες game developers, καθώς και σε όσους δραστηριοποιούνται ή συμμετέχουν στην ανάπτυξη παιχνιδιών και ψυχαγωγικού λογισμικού.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα http://gamejam.gi-cluster.gr έως την 1η Δεκεμβρίου 2014

H φετινή διοργάνωση υποστηρίζεται από την μουσική υπηρεσία streaming Akazoo, την εταιρεία Vermantia που εξειδικεύεται σε τεχνολογικές εφαρμογές και δημιουργία virtual, lottery και mobile games, και την εταιρεία Trebbble που εξειδικεύεται στον τομέα των καινοτόμων mobile εφαρμογών.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές του gi-Cluster Game Jam 2014 είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (HGDA) που θα θέσει στη διάθεση της διοργάνωσης την τεχνογνωσία του αλλά και μια ομάδα δραστήριων εθελοντών. Επίσης, η Lancom θα παρέχει όλη την τεχνική και διαδικτυακή υποστήριξη για το event, το Battlenet Internet Station στα Πευκάκια θα φιλοξενήσει την τελετή απονομής βραβείων στους νικητές και τέλος το Red Bull θα επιχειρήσεις να δώσει «φτερά» στους συμμετέχοντες.

Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται συνολικά από το Corallia, Φορέα Αρωγό του gi-Cluster, που θα παραχωρήσει στους μεγάλους νικητές τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του gi-Cluster, όπου θα τους παραχωρηθεί γραφειακός χώρος (co-working space), mentoring από διακεκριμένα στελέχη των μελών του gi-Cluster, πρόσβαση σε εκπαιδεύσεις και δυνατότητα άμεσης δικτύωσης με το επιχειρηματικό οικοσύστημα του cluster.

Το gi-Cluster Game Jam 2014 συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013, στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Συνεργατικού Σχηματισμού Τεχνολογιών Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου» που υλοποιεί το Corallia ως Φορέας Αρωγός του gi-Cluster.

To gi-Cluster είναι το πρώτο ελληνικό cluster καινοτομίας στις δημιουργικές βιομηχανίες και ιδιαίτερα στον κλάδο του ψυχαγωγικού λογισμικού και του ψηφιακού περιεχομένου. Συστάθηκε στις αρχές του 2012, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού. Η αποστολή του είναι η δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που έχει στόχο την παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των Τεχνολογιών Παιγνίων & Δημιουργικού Περιεχομένου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.

 

Τα μέλη

Σήμερα στο gi-Cluster συμμετέχουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, ακαδημαϊκοί φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα και άλλοι φορείς καινοτομίας, με σημαντική δυναμική για περαιτέρω διεύρυνση, τόσο μέσα από την αύξηση του αριθμού των μελών όσο και από την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS