ΑρχικήUpdatesGoogle Drive: Θα διαγράφει τα αρχεία του κάδου απορριμμάτων

Google Drive: Θα διαγράφει τα αρχεία του κάδου απορριμμάτων

Η Gοogle αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το Google Drive θα διαχειρίζεται τα αρχεία και τα έγγραφα του κάδου απορριμμάτων των χρηστών. Η νέα λειτουργία θα τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο, και σύμφωνα με τις πληροφορίες η εταιρεία αποφάσισε ότι τα αρχεία και τα δεδομένα που βρίσκονται στον κάδο απορριμμάτων σας, θα διαγράφονται αυτόματα μετά από 30 μέρες.

google drive
Google Drive: Θα διαγράφει τα αρχεία του κάδου απορριμμάτων

Συγκεκριμένα, από τις 13 Οκτωβρίου, τα αρχεία που βρίσκονται στον κάδο απορριμμάτων, θα διαγράφονται αυτόματα από το Google Drive μετά από 30 ημέρες. Η νέα αλλαγή σημαίνει ότι ο κάδος απορριμμάτων του Drive θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα προϊόντα Gοogle, όπως το Gmail, για μια πιο ομαλή συμπεριφορά σε όλα τα προϊόντα της Gοogle.

Προηγουμένως, η υπηρεσία της Google λειτουργούσε μέχρι στιγμής με έναν λίγο διαφορετικό τρόπο. Τα αρχεία στον κάδο απορριμμάτων διατηρούταν επ’ αόριστον, εκτός αν επιλέγατε να μπείτε και να αδειάσατε τον κάδο για να τα διαγράψετε τα δεδομένα σας – κάτι που το καθιστά λιγότερο έναν «κάδο απορριμμάτων» και περισσότερο έναν τρόπο απλής απόκρυψης αρχείων που δε θέλετε να βλέπετε.

Οι διαχειριστές του G Suite θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επαναφέρουν αρχεία και έγγραφα που έχουν διαγραφεί από τον κάδο απορριμμάτων για έως και 25 ημέρες για ενεργούς χρήστες, οπότε αν χάσετε κατά λάθος ένα κρίσιμο έγγραφο σημαντικό για την εργασία σας, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα να το αποθηκεύσετε.

Google Drive: Θα διαγράφει τα αρχεία του κάδου απορριμμάτων

Παρόλο που η λειτουργία αυτόματου κάδου απορριμμάτων μπορεί να είναι απογοητευτική για ορισμένους χρήστες, μπορεί να υπάρχουν και πραγματικά οφέλη, καθώς η Google μετρά τα αρχεία απορριμμάτων που δεν διαγράφονται στο όριο αποθήκευσης στο Drive.

Για να βεβαιωθεί ότι όλοι θα είναι ενήμεροι για τη νέα λειτουργία, η Google θα προσθέσει επίσης μια ειδοποίηση μορφής banner στο Gοogle Drive, καθώς και στις συγκεκριμένες εφαρμογές των Gοogle Docs και Gοogle Forms.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS