ΑρχικήinetNintendo: Εκτός παιχνιδιού η θρυλική κονσόλα 3DS

Nintendo: Εκτός παιχνιδιού η θρυλική κονσόλα 3DS

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του νέου παιχνιδιού Switch, η Nintendo αποφάσισε να βγάλει εκτός παιχνιδιού  τη θρυλική κονσόλα 3DS.

nintendo 3ds
Nintendo: Εκτός παιχνιδιού η θρυλική κονσόλα 3DS

Τον Ιούλιο, ο γίγαντας του gaming έκλεισε τα ηλεκτρονικά καταστήματα Wii U και 3DS σε δεκάδες περιοχές. Τώρα, έχει διακόψει επίσημα τα μοντέλα φορητών συσκευών 3DS, τα οποία ήταν πολύ δημοφιλείς μέχρι που το Switch ανέλαβε ως κύρια κονσόλα της εταιρείας. Η Nintendo δημοσίευσε μια ειδοποίηση στις σελίδες του 3DS του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας που αναφέρει ότι «η κατασκευή της οικογένειας συστημάτων Nintendo 3DS έχει τελειώσει,» σύμφωνα με το Engadget.

Μπορείτε ακόμα να κάνετε κλικ στις σελίδες των μεμονωμένων μοντέλων, όπως τα 3DS, 3DS XL, 2DS και 2DS XL, αλλά όλες έχουν την ίδια ειδοποίηση. Η ιστοσελίδα της Nintendo στις ΗΠΑ έχει αποσύρει εντελώς τη σελίδα 3DS και η επίσκεψή της σάς ανακατευθύνει μόνο στην αρχική της σελίδα. Μπορείτε, ωστόσο, να έχετε πρόσβαση στη λίστα παιχνιδιών 3DS στο κατάστημα παιχνιδιών της ιστοσελίδας.

Το πρώτο μοντέλο 3DS κυκλοφόρησε το 2011, ως συνέχεια της κονσόλας DS με οθόνες 3D. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε ένα μοντέλο XL με μεγαλύτερες οθόνες, και στη συνέχεια ακολούθησαν ανανεωμένες εκδόσεις των δύο παιχνιδιών, το 2014. Η Nintendo κυκλοφόρησε επίσης το 2DS, μια φθηνότερη έκδοση 3D, το 2013. Τελικά, σχεδίασε μια κονσόλα με το όνομα 2DS XL, η οποία έγινε διαθέσιμη το 2017.

Nintendo: Εκτός παιχνιδιού η θρυλική κονσόλα 3DS

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία δεν εγκατέλειψε την οικογένεια 3DS μόλις βγήκε το Switch, αλλά κατά πάσα πιθανότητα αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί η κονσόλα, επειδή δεν πωλείται πλέον όπως παλιά.

Σε μια πρόσφατη αναφορά κερδών, η Nintendo αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις 3DS hardware παρουσίασαν μείωση 73% σε ετήσια βάση έως τις 31 Μαρτίου 2020. Εν τω μεταξύ, τόσο το Switch όσο και το Switch Lite είχαν πολύ καλή απόδοση ακόμη και εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού. Η εταιρεία πούλησε 5,68 εκατομμύρια κονσόλες Switch στην περίοδο των τριών μηνών έως τις 30 Ιουνίου, κάτι που υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των συσκευών που πούλησε την ίδια περίοδο το 2019.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS