ΑρχικήbusinessProject management: Πως ένας CTO μπορεί να κάνει τη διαφορά

Project management: Πως ένας CTO μπορεί να κάνει τη διαφορά

Από τις τεχνικές γνώσεις έως τη δημιουργία τμημάτων και τον καθορισμό στόχων, ακολουθούν οι δεξιότητες που πρέπει να βελτιώσετε εάν θέλετε να γίνετε ένας καλός CTO με μια πολύ αποτελεσματική ομάδα.

Η τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη έχει μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ – και αυτή η ανάγκη οδηγεί σε αύξηση της σημαντικότητας των CTO.

Οι επιχειρήσεις αναζητούσαν και πριν την πανδημία του COVID-19 τεχνολόγους που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να εκμεταλλευτούν τα ψηφιακά τους δεδομένα και να θεσπίσουν στρατηγικές απομακρυσμένης εργασίας, αλλά φέτος η ζήτηση πραγματικά εκτοξεύθηκε.

CTO
CTO, Chief Technology Officer

Λοιπόν, πώς μπορεί ένας CTO να είναι πιο αποτελεσματικός; Ο Mark Holt, ο οποίος είναι CTO στην Trainline για περισσότερα από έξι χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά ποιες δεξιότητες απαιτούνται. Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά που λέει ότι ορίζουν έναν πολύ καλό CTO.

1. Έχετε τις σωστές γνώσεις

Ενώ ορισμένοι οργανισμοί έχουν CIO, φαίνεται να υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για τις εταιρείες blue-chip να διορίζουν CTOs. Ο Holt αναγνωρίζει ότι η μάχη των CTO ενάντια στους CIO είναι γνωστή και απολύτως λογική. Για τον Holt, το πλαίσιο είναι το παν.

“Πιστεύω ότι χρειάζεστε ανθρώπους που ξέρουν πώς είναι να εργάζεστε γρήγορα και οργανωμένα”, λέει. “Ορισμένες εταιρείες χρειάζονται έναν CIO. Άλλες πάλι χρειάζονται έναν CTO. Πιστεύω ότι κάθε εταιρεία έχει μοναδικές ανάγκες και δεν υπάρχει κάποια επιλογή που να ταιριάζει σε όλες.”

Ο Holt λέει ότι οι CTO είναι σίγουρα οι κατάλληλοι για οργανισμούς που καινοτομούν συνεχώς με την τεχνολογία. Αλλά αυτή η εστίαση στην τεχνολογία σημαίνει ότι οι CTO πρέπει να γνωρίζουν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την εταιρεία.

“Νομίζω ότι οι άνθρωποι εκτιμούν αυτό το επίπεδο διορατικότητας στην τεχνολογία. Γι ‘αυτό πιστεύω ότι χρειάζεστε έναν CTO που πραγματικά καταλαβαίνει από τεχνολογία.

2. Προώθηση μιας κουλτούρας επαναληπτικής καινοτομίας

Ενώ οι CTO πρέπει να ενδιαφέρονται για δημιουργικές χρήσεις της τεχνολογίας, ο Holt λέει ότι είναι απίθανο να είναι οι άνθρωποι που αναπτύσσουν τις έξυπνες ιδέες. Η βασική δουλειά του CTO είναι να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μέσα στην ομάδα τους έχουν την αυτοπεποίθηση και την θέλουν να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

“Δεν είμαι ο τύπος που είναι καινοτόμος”, λέει. “Η δουλειά μου είναι να δημιουργήσω μια κουλτούρα ανθρώπων που είναι καινοτόμοι και μια κουλτούρα όπου οι άνθρωποι μπορούν να καινοτομήσουν. Αυτό είναι κυριολεκτικά το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Πρέπει να δημιουργήσω ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν να εργαστούν και να φύγουν νιώθοντας περήφανοι για αυτό που έκαναν εκείνη την ημέρα.”

3. Δημιουργήστε ένα διαφορετικό τμήμα διαφορετικών εμπειριών

Ο Holt λέει ότι είναι μεγάλος φαν της άποψης ότι η ποικιλομορφία του τομέα είναι το ένα χαρακτηριστικό που σχετίζεται στενότερα με τη δημιουργικότητα: “Οι πιο διαφορετικές ομάδες είναι πιο καινοτόμες”, λέει. Είναι επίσης οπαδός του να μαθαίνει από το προσωπικό που έχει εμπειρία σε διαφορετικούς κλάδους.

4. Καθοδηγήστε τις αυτοδιοικούμενες ομάδες στους σωστούς στόχους

Ο Holt λέει ότι η επιτυχία ενός CTO αφορά επίσης το να τοποθετήσει τους σωστούς ανθρώπους στους σωστούς ρόλους και στη συνέχεια να διασφαλίσει ότι αυτά τα άτομα θα λάβουν σαφή καθοδήγηση.

Η Trainline περνά από μια διαδικασία αξιολόγησης μία φορά το τρίμηνο. Για το τελευταίο τρίμηνο, το πλαίσιο επικεντρώθηκε στις προτεραιότητες της ομάδας που συσχετίζονται με τον COVID-19. Γενικότερα, ο Holt λέει ότι είναι σημαντικό να τροποποιήσετε τις παραμέτρους της επιχείρησης κάθε τρίμηνο και να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι επικεντρώνονται εκεί που πρέπει.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η καθοδήγηση, είναι σημαντικό ως ηγέτης να κάνετε ένα βήμα πίσω. Ο Holt συμβουλεύει άλλους CTO να προσπαθήσουν να διαχειριστούν τις αλλαγές με ομαλό τρόπο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS