ΑρχικήyoutubeAirPods: Τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται με το iOS 14

AirPods: Τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται με το iOS 14

Η Apple σχεδίασε το iOS 14 με πολλές νέες δυνατότητες που βελτιώνουν τον τρόπο λειτουργίας των AirPods στα iPhone και τα iPad, φέρνοντας χαρακτηριστικά όπως ήχο 360 μοιρών, αυτόματη εναλλαγή συσκευών, ειδοποιήσεις μπαταρίας και διάφορες λειτουργίες των ακουστικών για όσους χρειάζονται βοήθεια με ήχους και συχνότητες.

Ας δούμε αναλυτικότερα όλες τις νέες δυνατότητες που πρόσθεσε η Apple στα «AirPods» στο ‌iOS 14‌.

Ήχος 360 μοιρών (Μόνο για τα AirPods Pro‌)

Όταν η Apple ανακοίνωσε την δυνατότητα ήχου 360 μοιρών κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference, ήταν ένα χαρακτηριστικό που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και ακούστηκε σαν κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Με αυτή τη δυνατότητα, η Apple χρησιμοποιεί δυναμική παρακολούθηση της θέσης των ακουστικών και του iPhone για να αποδώσει μια εμπειρία κινηματογράφου με ήχο surround στα ‌AirPods Pro‌. Χρησιμοποιώντας κατευθυντικά φίλτρα ήχου και λεπτές ρυθμίσεις στις συχνότητες που λαμβάνει κάθε αυτί, ο ήχος 360 μοιρών μπορεί να αποδώσει ήχους οπουδήποτε στο χώρο για μια καθηλωτική εμπειρία ήχου όταν παρακολουθείτε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο στα ‌AirPods Pro‌ και στο ‌iPhone‌ για να παρακολουθεί την κίνηση της κεφαλής και τη θέση της συσκευής, να συγκρίνει τα δεδομένα κίνησης και να επανατοποθετεί το ηχητικό πεδίο εν κινήσει, ώστε να παραμένει προσανατολισμένο στο ‌iPhone‌ ακόμη και όταν το κεφάλι σας κινείται.

Η εφαρμογή του ήχου 360 μοιρών στα ‌AirPods Pro‌ απαιτεί ενημέρωση υλικολογισμικού που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, οπότε αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν θα μπορέσουμε να το δοκιμάσουμε έως ότου το iOS 14‌ γίνει διαθέσιμο στο κοινό.

Αυτόματη εναλλαγή συσκευών

airpods

Τα AirPods‌ και τα AirPods Pro‌ διαθέτουν ήδη γρήγορη και εύκολη εναλλαγή συσκευών για συσκευές στις οποίες είστε συνδεδεμένοι με το iCloud λογαριασμό σας, αλλά τα iOS 14‌, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7 και macOS Big Sur διευκολύνουν την εναλλαγή συσκευών.

Με τις εγκατεστημένες ενημερώσεις, τα AirPods‌ και AirPods Pro‌ εναλλάσσονται αυτόματα μεταξύ των συσκευών σας που έχουν βρεθεί στον ίδιο λογαριασμό iCloud. Αν λοιπόν ακούτε μουσική στο ‌iPhone‌ σας αλλά μεταβείτε σε παρακολούθηση βίντεο στο Mac σας, τα AirPods‌ θα συνδεθούν απρόσκοπτα στο Mac.

Η αυτόματη εναλλαγή συσκευών απαιτεί λογαριασμό ‌iCloud‌ και λειτουργεί σε ‌iPhone‌, iPad, iPod touch, Mac και Apple Watch με εγκατεστημένες τις πιο πρόσφατες εκδόσεις λογισμικού. Η αυτόματη εναλλαγή λειτουργεί με τα ‌AirPods Pro‌ και τη δεύτερη γενιά ‌AirPods, καθώς δεν είναι συμβατή με την πρώτη τους έκδοση‌. Λειτουργεί επίσης με τα Powerbeats, Powerbeats Pro και Beats Solo Pro.

Ειδοποιήσεις μπαταρίας

Εάν η μπαταρία των ‌AirPods‌ σας εξαντλείται, το ‌iPhone‌ ή το ‌iPad‌ θα σας ενημερώσει με μια ειδοποίηση, ώστε να μπορείτε να τα φορτίσετε προτού σας εγκαταλείψουν.

Βελτιστοποιημένη φόρτιση

Για να μεγιστοποιήσει τη μακροζωία των AirPods, η Apple πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα βελτιστοποιημένης φόρτισης της μπαταρίας στο iOS 14. Η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας επιτρέπει στα AirPods‌ να μάθουν την καθημερινή σας ρουτίνα φόρτισης και θα περιμένουν να ολοκληρώσουν τη φόρτιση μετά από το 80% έως ότου χρειαστούν.

Η Apple χρησιμοποιεί μια παρόμοια δυνατότητα βελτιστοποίησης μπαταρίας για iPhone και Mac για να επεκτείνει τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών. Η αποφυγή συνεχούς φόρτισης μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου ενώ αυτή έχει φορτιστεί πλήρως, μπορεί να διατηρήσει καλύτερα την υγεία της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου.

Λειτουργίες προσβασιμότητας

Οι λειτουργίες προσβασιμότητας των ακουστικών είναι μια δυνατότητα για όσους έχουν προβλήματα ακοής και είναι σε θέση να ενισχύουν τους ήχους και να προσαρμόζουν τις συχνότητες ώστε η μουσική, οι ταινίες, οι κλήσεις και ο ήχος να είναι πιο καθαροί και δυνατοί.

Μπορείτε να μεταβείτε στις λειτουργίες ακουστικών στην ενότητα Προσβασιμότητα της εφαρμογής Ρυθμίσεις πατώντας ‌AirPods ‌> Ρυθμίσεις προσβασιμότητας ήχου > Λειτουργίες ακουστικών.

Από εκεί, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, όπως συντονισμός ήχου για Balanced Tone, Vocal Range ή Brightness ή ρύθμιση της έντασης των απαλών ήχων ώστε να γίνουν δυνατότεροι.

Προστασία της ακοής σας

Η Apple επέκτεινε τις προφυλάξεις για την προστασία της ακοής σας στα iOS 14 και στο WatchOS 7 και το iPhone‌ πλέον θα στέλνει ειδοποιήσεις στο Apple Watch‌ όταν ακούτε μουσική πολύ δυνατά, ενώ μπορεί να μειώσει την ένταση των ακουστικών σας σε ασφαλές επίπεδο μόλις περάσετε το συνιστώμενο όριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το Reduce Loud Sounds, ένα νέο χαρακτηριστικό στο Sounds & Haptics, μπορεί να ενεργοποιηθεί για την ανάλυση του ήχου των ακουστικών και τη μείωση ήχων που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο ντεσιμπέλ, τους οποίους μπορείτε να ορίσετε μόνοι σας.

Αυτές οι λειτουργίες λειτουργούν με τα ‌AirPods‌ και ‌AirPods Pro‌, μαζί με άλλες επιλογές ακουστικών.

Παρακολούθηση έντασης στο κέντρου ελέγχου

Εάν έχετε προσθέσει τη δυνατότητα “Ακρόαση” στο Κέντρο ελέγχου όταν ακούτε μουσική με τα ‌AirPods‌ ή άλλα ακουστικά, μπορείτε να δείτε έναν ζωντανό μετρητή του επιπέδου έντασης για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο ντεσιμπέλ είναι ασφαλές.

Απλώς σύρετε προς τα κάτω από το Κέντρο ελέγχου και πατήστε το εικονίδιο του αυτιού για να δείτε τις ζωντανές ενδείξεις.

AirPods Pro‌ Motion API

Η Apple σχεδίασε ένα Motion API για τα AirPods Pro‌, από τα οποία οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν. Το Motion API επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση στον προσανατολισμό, την επιτάχυνση χρήστη και τους ρυθμούς περιστροφής, κάτι που είναι χρήσιμο για εφαρμογές και παιχνίδια φυσικής κατάστασης.

Οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν το API σε εφαρμογές που θα μπορούν να κατεβάσουν οι κάτοχοι των AirPods Pro‌.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS