ΑρχικήsecurityZoom: Μπορεί ο οικοδεσπότης να δει τα ιδιωτικά σας μηνύματα;

Zoom: Μπορεί ο οικοδεσπότης να δει τα ιδιωτικά σας μηνύματα;

Πολλοί χρήστες των social media ισχυρίζονται ότι τα ιδιωτικά μηνύματα στο Zoom δεν είναι πραγματικά απόρρητα, πράγμα που σημαίνει ότι εάν οι συμμετέχοντες ενός Zoom meeting ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα, ο οικοδεσπότης μπορεί να δει ολόκληρη τη συνομιλία τους. Ισχύει όμως αυτό;


Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινιστεί πώς ακριβώς λειτουργούν τα ιδιωτικά μηνύματα στο Zoom. Τα μηνύματα λειτουργούν όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς. Εάν στείλετε δηλαδή ένα μήνυμα σε ένα συγκεκριμένο άτομο, μόνο εσείς και αυτό το άτομο μπορείτε να το δείτε. Το επίσημο site του Zoom το επιβεβαιώνει αυτό, λέγοντας ότι τα ιδιωτικά μηνύματα μεταξύ των συμμετεχόντων δεν είναι ορατά στον οικοδεσπότη. Ένας οικοδεσπότης μπορεί να επιλέξει εάν θα επιτρέπεται ή όχι η ανταλλαγή ιδιωτικών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια ενός meeting. Ωστόσο, εάν επιτρέπονται ιδιωτικά μηνύματα μεταξύ δύο ατόμων, ο οικοδεσπότης του meeting δεν μπορεί να δει τί λένε αυτά τα δύο άτομα μεταξύ τους στα μηνύματα.

zoom meeting συνάδελφοι

Επιπλέον, εάν καταγράψετε ένα ολόκληρο meeting ή απλώς μια συνομιλία, τα ιδιωτικά μηνύματα που είναι ορατά σε εσάς συμπεριλαμβάνονται στην εγγραφή σας. Επίσης, όταν ένας συμμετέχων σε Zoom meeting αποθηκεύει τη συνομιλία που σχετίζεται με το meeting, αποθηκεύει κάθε μήνυμα που ήταν ορατό στον οικοδεσπότη. Με άλλα λόγια, ο οικοδεσπότης δεν θα βλέπει ιδιωτικά μηνύματα, εκτός εάν τα στείλετε αυτά απευθείας στον οικοδεσπότη.


Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι καταγράφετε ένα meeting με τους συναδέλφους σας ή μια online διάλεξη στο σχολείο / πανεπιστήμιό σας. Σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να λέγατε κάποια θετικά ή αρνητικά σχόλια για τους συναδέλφους ή τον καθηγητή σας σε ιδιωτικά μηνύματα που ανταλλάσσετε με κάποιο άλλο άτομο, κατά τη διάρκεια του Zoom meeting. Στη συνέχεια, μπορεί να μοιραστήκατε την εγγραφή ενός meeting με έναν συνάδελφο ή συμμαθητή/συμφοιτητή που το έχασε. Αυτοί θα μπορούσαν να δουν όλα τα ιδιωτικά μηνύματα που στείλατε και λάβατε κατά τη διάρκεια του meeting. Εάν κρατάτε τις ηχογραφήσεις για εσάς, τα μηνύματα παραμένουν ιδιωτικά. Ωστόσο, εάν μοιραστείτε την εγγραφή με κάποιον άλλο, αυτό το άτομο μπορεί να δει τα μηνύματά σας. Αυτός ακριβώς είναι και ο κίνδυνος που τίθεται σχετικά με το απόρρητό σας. Επομένως, καλό είναι να μην στέλνετε ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες στα ιδιωτικά μηνύματα που ανταλλάζετε στο Zoom.

Zoom απόρρητο

Είναι καλύτερο να αποφύγετε την αποστολή δυνητικά ευαίσθητων προσωπικών μηνυμάτων στο Zoom και να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο τρόπο συνομιλίας κατά τη διάρκεια των meeting, εάν στέλνετε μηνύματα που θέλετε να παραμείνουν απόρρητα. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που ανταλλάζετε μηνύματα στην πλατφόρμα, καθώς μπορεί να στείλετε δημόσια κατά λάθος ένα μήνυμα που προορίζεται ως ιδιωτικό.

zoom meeting οικοδεσπότης

Ωστόσο, ο οικοδεσπότης του Zoom meeting δεν μπορεί να δει τα μηνύματά σας, εκτός εάν του τα στείλετε αυτά (ή μια εγγραφή που τα περιέχει). Τέλος, αξίζει να διευκρινιστεί ότι το Zoom δεν παρακολουθεί ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε σε ένα call και δεν στέλνει αυτές τις πληροφορίες στον οικοδεσπότη. Ο οικοδεσπότης μπορεί μόνο να δει αν έχετε εστιασμένο το παράθυρο του Zoom στην οθόνη σας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS