ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Το Υπουργείο Εμπορίου καταργεί το TikTok στις 20 Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Εμπορίου καταργεί το TikTok στις 20 Σεπτεμβρίου

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, θα προχωρήσει σε απαγόρευση της λήψης της δημοφιλούς κινεζικής εφαρμογής TikTok και του WeChat, από την Κυριακή.

TikTok

Με την κίνησή του αυτή, το Υπουργείο επιβάλλει τις δύο εκτελεστικές εντολές που υπέγραψε ο Πρόεδρος Donald Trump στις αρχές Αυγούστου, με τις οποίες χαρακτήρισε τις δύο εφαρμογές εθνικό κίνδυνο για τη χώρα.

Η εντολή της 14ης Αυγούστου έδωσε στη μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, 45 ημέρες για να πουλήσει τα δικαιώματα της επιχείρησής της στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εντολή, οποιαδήποτε συναλλαγή με τον ιδιοκτήτη του TikTok ή τις θυγατρικές του θα απαγορεύεται. Η δεύτερη εντολή απαγόρευσε επίσης οποιαδήποτε συναλλαγή που σχετίζεται με το WeChat από οποιοδήποτε άτομο ή σε σχέση με οποιαδήποτε ιδιοκτησία.

Με την απόφαση αυτή, οι λήψεις του TikTok και του WeChat θα απαγορευτούν από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και οι εφαρμογές θα καταργηθούν από τα καταστήματα εφαρμογών των Apple και Google. Ωστόσο, οι υπάρχοντες χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές εάν τις έχουν ήδη εγκαταστήσει πριν από την κατάργησή τους από τα App Stores. Επιπλέον, απαγορεύονται οι ενημερώσεις στις υπάρχουσες εφαρμογές. Το Υπουργείο Εμπορίου απαγορεύει ακόμα τυχόν συναλλαγές πληρωμής μέσω WeChat στις ΗΠΑ.

“Ενώ οι απειλές που θέτουν οι WeChat και TikTok δεν είναι ακριβώς ίδιες, είναι ωστόσο παρόμοιες,” δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross σε δελτίο τύπου. “Και οι δύο συλλέγουν τεράστια ποσά δεδομένων από χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων δικτύου, των δεδομένων τοποθεσίας και των ιστοριών περιήγησης και αναζήτησης. Και οι δύο συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική και στρατιωτική συγχώνευση της Κίνας και υπόκεινται σε υποχρεωτική συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών της κυβέρνησης. Αυτός ο συνδυασμός έχει σαν αποτέλεσμα, η χρήση των WeChat και TikTok να δημιουργεί κινδύνους για την εθνική μας ασφάλεια.”

Μέχρι πρόσφατα, φαινόταν ότι η απαγόρευση του TikTok θα αποφευχθεί μέσω πιθανών συμφωνιών μεταξύ εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ, με επικρατέστερες τις Microsoft και Oracle. Στις αρχές Αυγούστου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι ήταν σε συζητήσεις με την ByteDance για την ανάληψη των επιχειρήσεων της TikTok στις ΗΠΑ.

Αλλά καθώς η προθεσμία εκπνέει, η ByteDance είπε ότι δεν θα συμπεριλάβει τον αλγόριθμο της TikTok ως μέρος της πώλησης, σύμφωνα με μια δημοσίευση της South China Morning Post. Η κινεζική εταιρεία δήλωσε στη Microsoft ότι δεν θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης των δικαιωμάτων της εφαρμογής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS