ΑρχικήUpdatesGroup Tabs: Ο Chrome θα δημιουργεί αυτόματα ομαδικά Tabs

Group Tabs: Ο Chrome θα δημιουργεί αυτόματα ομαδικά Tabs

Η Google θέλει να απαλλάξει τους χρήστες από χειροκίνητη δημιουργία καρτελών από τους χρήστες, για αυτό, η ομάδα του Chromium δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή μια λειτουργία που ονομάζεται ” Tab groups Auto Create”, η οποία όταν ενεργοποιηθεί, τα ομαδικά tabs στον Chrome θα δημιουργούνται αυτόματα.

Chrome

Το χαρακτηριστικό tab groups είναι διαθέσιμο για όλους στον Chrome 85 σταθερή έκδοση.

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη από προεπιλογή, αλλά και πάλι, ο χρήστης πρέπει να κάνει τη δουλειά μόνος του και να δημιουργήσει τα ομαδικά tabs για κάθε διαφορετικό θέμα.

Πώς θα ήταν όμως αν όλη την διαδικασία την έκανε ο Chrome μόνος του χωρίς την βοήθεια του χρήστη; Η Google αυτή τη περίοδο κάνει τις σχετικές δοκιμές.

Η λειτουργία ” automatic tab creation” είναι διαθέσιμη με ένα flag στο πιο πρόσφατο Chrοme Canary 87.0.4266.0 για Windows, Mac, Linux και Chrome OS και μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα αυτόματης ομαδοποίησης καρτελών στον Chrome

  • Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome
  • Επισκεφτείτε τη σελίδα chrome: // flags
  • Αναζητήστε το ” Tab Groups Auto Create”
  • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος και επιλέξτε ” Enabled”
  • Κάντε restart στο πρόγραμμα περιήγησης

Εάν ανοίξετε link από κάποιο ίδιο domain σε διαφορετικά tabs, ο Chrοme θα τα ομαδοποιήσει αυτόματα. Δείτε αναλυτικά και το βίντεο του Techdows.

Η ομάδα του Chromium δεσμεύτηκε για δύο πράγματα: να “προσθέσει about:flags entry” και “να δημιουργήσει αυτόματα μια νέα ομάδα όταν οι χρήστες ανοίγουν ένα νέο tab με το ίδιο domain με την αρχική τους καρτέλα”.

Σε περίπτωση που, χρησιμοποιείτε την σταθερή έκδοση του Chrοme, μπορείτε να κάνετε τις ομαδικές καρτελών πτυσσόμενες και επεκτάσιμες ενεργοποιώντας το flag ” Tab Groups collapse” στη σελίδα chrome://flags.

Η Google δοκιμάζει επίσης τη λειτουργία του “παγώματος” ομαδοποιημένων καρτελών για να εξοικονομήσει περισσότερους πόρους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS