ΑρχικήsecurityMicrosoft για BSOD στα ThinkPad: Δεν συνιστάται η λύση της Lenovo

Microsoft για BSOD στα ThinkPad: Δεν συνιστάται η λύση της Lenovo

Η Microsoft δημοσίευσε επιτέλους μια ενημέρωση υποστήριξης που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο αντιμετώπισής των BSOD που εμφανίζονται στα Lenovo ThinkPad εξαιτίας της Patch Tuesday του Αυγούστου 2020 για τα Windows 10 έκδοση 2004.

Οι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν σφάλματα μετά την αθροιστική ενημέρωση KB566782 του Αυγούστου για τα Windows 10 έκδοση 2004 που εμφανίστηκαν στα Lenovo ThinkPad του 2019 και του 2020. Ωστόσο, η Microsoft σημειώνει ότι το ζήτημα εμφανίστηκε στην προεπισκόπηση KB4568831 (OS Build 19041.423) στις 31 Ιουλίου 2020.

Microsoft Lenovo Thinkpad

Η Lenovo προσέφερε μια λύση που αφορούσε την απενεργοποίηση της ρύθμισης Enhanced Windows Biometric Security στο BIOS Setup στην ενότητα ρυθμίσεων ασφάλειας και εικονικοποίησης.

Το ζήτημα προέκυψε όταν η εφαρμογή Vantage της Lenovo που ενημερώνει τους hardware drivers προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τo Intel Management Engine για διασύνδεση με firmware, το οποίο αποκλείστηκε από τη ρύθμιση BIOS στην ενημέρωση ασφαλείας.

Η Microsoft δημοσίευσε τώρα μια λεπτομερή περιγραφή του σφάλματος, των συμπτωμάτων, της αιτίας και της αντιμετώπισής του. Η λύση που αναφέρει είναι η ίδια με της Lenovo, αλλά έρχεται με μια αυστηρή προειδοποίηση ασφαλείας από τη Microsoft. Η Microsoft εξηγεί επίσης τον τρόπο με τον οποίο το Lenovo Vantage παραβιάζει τους ελέγχους ασφαλείας της Microsoft στα Windows.

Οι χρήστες ενδέχεται να παρακάμψουν την οθόνη BSOD, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τους υπολογιστές τους με την εφαρμογή της λύσης, αναφέρει η Microsoft.

Ο τρόπος αντιμετώπισης επηρεάζει επίσης ορισμένες από τις τελευταίες δυνατότητες ασφαλείας της Micrοsoft για τα Windows 10, όπως το Hypervisor Code Integrity για την προστασία του λειτουργικού συστήματος από κακόβουλους drivers, καθώς και το Windows Defender Credential Guard.

“Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης μπορεί να κάνει έναν υπολογιστή ή ένα δίκτυο πιο ευάλωτο σε επιθέσεις από κακόβουλους χρήστες ή από κακόβουλο λογισμικό. Δεν συνιστάται να εφαρμόσετε αυτήν την λύση, αλλά εμείς οφείλουμε να σας ενημέρωσουμε σχετικά και εσείς να πράξετε κατά την κρίση σας,” δηλώνει η Microsoft.

Τα καλά νέα για τους επηρεαζόμενους χρήστες είναι ότι η Microsοft και η Lenovo συνεργάζονται για μια επιδιόρθωση. Ωστόσο, η Micrοsoft δεν έχει πει πότε θα είναι διαθέσιμη η λύση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS