ΑρχικήUpdatesCanon: Το δωρεάν λογισμικό που μετατρέπει τις κάμερες σε webcam!

Canon: Το δωρεάν λογισμικό που μετατρέπει τις κάμερες σε webcam!

Η Canon κυκλοφόρησε την πλήρη έκδοση των Windows για το λογισμικό EOS Webcam, το οποίο μετατρέπει σχεδόν όλες τις κάμερες σε webcams.

canon webcam
Canon: Το δωρεάν λογισμικό που μετατρέπει τις κάμερες σε webcam!

Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάμερες της εταιρείας ως webcam υψηλής ποιότητας, και το καλύτερο είναι ότι η λίστα των φωτογραφικών μηχανών που υποστηρίζει το λογισμικό έχει αυξηθεί αρκετά.

Όταν η Canon κυκλοφόρησε την έκδοση beta του λογισμικού, η οποία δεν απαιτεί επιπλέον hardware εκτός από καλώδιο USB, ήταν συμβατό μόνο με 25 κάμερες. Αλλά πέντε μήνες μετά αυτή η λίστα μεγάλωσε ώστε να περιλαμβάνει 42 κάμερες, συμπεριλαμβανομένων των νέων EOS R5 και EOS R6.

Αυτά είναι καλά νέα, γιατί τώρα είναι πιο πιθανό για το παλιό σας σκονισμένο μοντέλο να λήξει τη συνταξιοδότησή του και να έχει ένα νέο σκοπό ζωής. Η πλήρης λίστα περιλαμβάνει και μοντέλα όπως το EOS Rebel T6i / EOS 750D και το δέκα ετών EOS 60D.

Με την πλήρη έκδοση των βοηθητικών προγραμμάτων EOS Webcam για Windows (η έκδοση Mac παραμένει σε έκδοση beta), η εταιρεία φωτογραφικών μηχανών ενίσχυσε επίσης τη λίστα των συμβατών υπηρεσιών streaming και τηλεδιάσκεψης. Έχει πλέον εγκριθεί πλήρως για σύνδεση με Skype, Hangouts, Zoom, Facebook Live, YouTube Live, Microsoft Teams, Discord, Cisco Webex και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα Open Broadcaster.

Η ρύθμιση της κάμερας Canon ως webcam με το νέο λογισμικό Windows είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να βρείτε πλήρεις οδηγίες και στην επίσημη σελίδα του EOS Webcam Utility, αλλά η βασική διαδικασία είναι αυτή που περιγράφεται παρακάτω:

1.Επιλέξτε τη φωτογραφική μηχανή σας από τη λίστα συμβατών μοντέλων.

Canon: Το δωρεάν λογισμικό που μετατρέπει τις κάμερες σε webcam!

2.Επιλέξτε την καρτέλα «Drivers & Downloads».

3.Επιλέξτε την καρτέλα «Software».

4.Επιλέξτε «Windows 10 (x32 / x64)», εάν δεν έχει ήδη εντοπιστεί αυτόματα από τη λίστα λειτουργικού συστήματος.

5.Βρείτε το «EOS Webcam Utility» και κάντε κλικ στο κουμπί της επιλογής.

6.Κάντε κλικ στο κουμπί λήψης.

7.Μόλις το κατεβάσετε, εξαγάγετε το αρχείο Zip > κάντε διπλό κλικ στο αρχείο «setup» και θα ξεκινήσει η εγκατάσταση. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και θα είναι έτοιμο.

Για να προετοιμάσετε την κάμερα Canon, απλώς πρέπει να τη ρυθμίσετε σε λειτουργία «movie», να επιλέξετε ποιότητα «Full HD» και μετά να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις έκθεσης.

Στη συνέχεια, θα πρέπει απλώς να συνδέσετε το καλώδιο USB και στη συνέχεια, να επιλέξετε το EOS Webcam Utility ως πηγή στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης ή streaming.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS