ΑρχικήyoutubeΟδηγός ενός Tesla βρέθηκε να κοιμάται ενώ το όχημα του κινούταν με...

Οδηγός ενός Tesla βρέθηκε να κοιμάται ενώ το όχημα του κινούταν με 150 χλμ

Η αστυνομία του Καναδά απέδωσε κατηγορίες σε έναν άνδρα για επιτάχυνση και επικίνδυνη οδήγηση αφού βρέθηκε να κοιμάται στο τιμόνι του αυτοκινούμενου Tesla του καθώς ταξίδευε με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων σε έναν αυτοκινητόδρομο στην επαρχία της Αλμπέρτα.

Ανακοινώνοντας τις κατηγορίες την Πέμπτη, η αστυνομία του Καναδά δήλωσε ότι στις 9 Ιουλίου έλαβαν μια ειδοποίηση ότι ένα όχημα Tesla Model S επιτάχυνε απρόσεκτα στον αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Ponoka.

«Το αυτοκίνητο φάνηκε να οδηγείται από μόνο του, ταξιδεύοντας με ταχύτητα που έφτανε τα 150 χλμ., με τα δύο μπροστινά καθίσματα να έχουν έρθει σε οριζόντια θέση και οι δύο επιβάτες να κοιμούνται», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση της.

Αφού η αστυνομία πλησίασε το όχημα και αναβόσβησε τα φώτα, το ηλεκτρικό όχημα της Tesla φαίνεται πως επιτάχυνε στα 150 χλμ ακριβώς, σύμφωνα με την αστυνομία. Το όριο ταχύτητας στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου εθνικών οδών του Καναδά είναι τα 110 χλμ.

Ο οδηγός, ένας 20χρονος άνδρας από τη γειτονική Βρετανική Κολούμπια, κατηγορήθηκε για επιτάχυνση εκτός του ορίου ταχύτητας και τιμωρήθηκε με 24ωρη αναστολή της άδειας του καθώς οδηγούσε ενώ ήταν εξαντλημένος.

Η πολιτεία αποφάσισε επίσης να κατηγορήσει τον οδηγό με επικίνδυνη οδήγηση και αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο.

Ο πολλαπλασιασμός των αυτοκινούμενων οχημάτων, με πρωτοπόρο την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, έχει δημιουργήσει μια πρόκληση για τους νομοθέτες που προσπαθούν να καθορίσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων των αυτοκινούμενων οχημάτων.

Τον Ιανουάριο, ένας οδηγός του Οντάριο κατηγορήθηκε για απερίσκεπτη οδήγηση, αφού οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια του για να περάσει οδοντικό νήμα στο στόμα του καθώς το όχημα του επιταχύνθηκε κατά μήκος της εθνικής οδού με 135 χλμ / ώρα.

tesla

Δύο μήνες νωρίτερα, ένα όχημα της Tesla εντοπίστηκε να οδηγεί στη λάθος πλευρά του δρόμου χωρίς οδηγό.

Στις Η.Π.Α., αξιωματούχοι ερευνούν έναν αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων που αφορούσαν τη λειτουργία του «αυτόματου πιλότου», συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης στην οποία ο οδηγός ενός Tesla χρησιμοποιούσε τη λειτουργία αυτή για να παίξει παιχνίδια στο τηλέφωνο του.

«Παρόλο που οι κατασκευαστές νέων οχημάτων διαθέτουν συμπληρωματικές δικλείδες ασφαλείας για να αποτρέψουν τους οδηγούς από το να επωφεληθούν από την εξέλιξη της τεχνολογίας στα οχήματα, αυτά τα συστήματα είναι ακριβώς αυτά που ισχυρίζονται πως είναι, δηλαδή συμπληρωματικά συστήματα ασφαλείας», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Καναδά, Gary Graham. «Δεν είναι συστήματα αυτο-οδήγησης. Όσοι διαθέτουν αυτά τα οχήματα είναι υπεύθυνοι για τον σωστό χειρισμό τους. “

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS