ΑρχικήsecurityΠαραβίαση δεδομένων της Shopify επηρεάζει περίπου 200 εμπόρους

Παραβίαση δεδομένων της Shopify επηρεάζει περίπου 200 εμπόρους

Όπως ενημέρωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και τη Βασιλική Καναδική Αστυνομία, το Shopify υπέστη παραβίαση δεδομένων η οποία έχει επηρεάσει περίπου 200 εμπόρους.

Shopify

Όπως δήλωσε η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, η παραβίαση δεδομένων πραγματοποιήθηκε από δύο κακόβουλα μέλη μίας ομάδας υποστήριξης, που φέρεται να “συμμετείχαν σε ένα σχέδιο για τη λήψη αρχείων συναλλαγών πελατών ορισμένων εμπόρων.”

Η Shopify δήλωσε σε μια ανακοίνωσή της στο φόρουμ της εταιρείας, ότι μετά από έρευνα τερμάτισε την πρόσβαση των δύο μελών της ομάδας υποστήριξης στο δίκτυό της και «παρέπεμψε το περιστατικό στις αρχές επιβολής του νόμου».

«Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με το FBI και άλλους διεθνείς οργανισμούς για τη διερεύνηση αυτών των εγκληματικών πράξεων. Παρόλο που δεν έχουμε στοιχεία ότι τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν, βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της έρευνας και θα ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους εμπόρους σχετικά με τα ευρήματα», δήλωσε η Shopify.

Η εταιρεία πρόσθεσε, ότι η παραβίαση που πραγματοποιήθηκε στη σελίδα της δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου ελαττώματος ή τεχνικού προβλήματος και ότι «η μεγάλη πλειονότητα των εμπόρων που χρησιμοποιούν το Shopify δεν επηρεάζονται». Από τον Οκτώβριο του 2019, ένα εκατομμύριο έμποροι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Shopify.

Ωστόσο η εταιρεία δήλωσε ότι τα δεδομένα των πελατών που σχετίζονται με αυτούς τους εμπόρους θα μπορούσαν να είχαν εκτεθεί. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία επικοινωνίας όπως email και ονόματα, διευθύνσεις, λεπτομέρειες παραγγελίας, καθώς και προϊόντα και υπηρεσίες που αγοράστηκαν.

“Οι πλήρεις αριθμοί καρτών πληρωμής ή άλλα ευαίσθητα προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία δεν ήταν μέρος αυτής της παραβίασης”, δήλωσε η Shopify.

Ένας εκπρόσωπος από το Shopify Canada δήλωσε σε ένα email ότι όλοι οι επηρεαζόμενοι έμποροι έχουν ειδοποιηθεί, αλλά δεν παρέχονται πληροφορίες σχετικά με το πόσοι από αυτούς είναι από τον Καναδά. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε επίσης πότε η εταιρεία έλαβε γνώση της παραβίασης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS