ΑρχικήsecurityeBay: Πρώην υπάλληλοι θα δηλώσουν ένοχοι για cyberstalking στις ΗΠΑ!

eBay: Πρώην υπάλληλοι θα δηλώσουν ένοχοι για cyberstalking στις ΗΠΑ!

Στις 8 Οκτωβρίου, 2 μ.μ, τέσσερις πρώην υπάλληλοι του eBay πρόκειται να δηλώσουν μέσω της εφαρμογής του Zoom ένοχοι για cyberstalking (Διαδικτυακή Παρενόχληση) κατηγορίες, ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βοστόνης των ΗΠΑ. Την είδηση επιβεβαίωσε το γραφείο του εισαγγελέα της Μασαχουσέτης χθες, μέσω δημοσίευσης που κοινοποιήθηκε στο Twitter.

Οι τέσσερις πρώην υπάλληλοι του eBay κατηγορούνται για συμμετοχή σε μια εκστρατεία cyberstalking που είχε ως στόχο ένα ζευγάρι στη Μασαχουσέτη.

eBay υπάλληλοι ένοχοι

Οι κατηγορούμενοι που κατοικούν στην Καλιφόρνια – Brian Gilbert, Stephanie Popp, Stephanie Stockwell και Veronica Zea – και δύο διευθυντές του eBay, φέρονται να εμπλέκονται σε μια εκτεταμένη εκστρατεία παρενόχλησης, που είχε ως στόχο τον εκφοβισμό ενός παντρεμένου ζευγαριού που ζει στη Μασαχουσέτη. Οι δύο διευθυντές του eBay, James Baugh και David Harville, δεν έρχονται προς το παρόν αντιμέτωποι με κατηγορίες, ωστόσο θεωρούνται συνωμότες στην υπό εξέλιξη ποινική υπόθεση.

Το σχέδιο δημιουργήθηκε αφότου πολλά στελέχη του eBay αντιλήφθηκαν ότι το παντρεμένο ζευγάρι, το οποίο διαχειρίζεται ένα online e-commerce newsletter, αποτελεί απειλή για τη δημόσια εικόνα της εταιρείας, σύμφωνα με ισχυρισμούς. Όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, τα στελέχη του eBay ενοχλήθηκαν με την αρνητική “κάλυψη” της εταιρείας σε ένα blog e-commerce που λειτουργούσε από το Natick της Μασαχουσέτης, καθώς και με ανώνυμα σχόλια που εμφανίζονταν στις ιστορίες του blog.

cyberstalking

Επιπλέον, σε μια ένορκη δήλωση που υπέβαλε ο Mark Wilson, ειδικός πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, τα στελέχη αντάλλαξαν, καθώς λέγεται, απειλητικά μηνύματα κειμένου για το ζευγάρι. Μερικά από τα μηνύματα έλεγαν τα εξής: «Θα καταστρέψουμε αυτήν την κυρία» και «Διαλύστε την», ανέφερε ο Wilson.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρώην CEO του eBay, Devin Wenig, είναι ένα από τα στελέχη που εξέφρασαν περιφρονητικά σχόλια για το ζευγάρι.

Οι κατηγορούμενοι για cyberstalking φέρονται να δημιούργησαν έναν λογαριασμό στο Twitter, τον οποίο χρησιμοποίησαν για να στείλουν παρενοχλητικά μηνύματα στους εκδότες του blog, προτού δημοσιεύσουν τη διεύθυνση της κατοικίας τους. Οι υπάλληλοι έστειλαν επίσης πορνογραφικά περιοδικά με το όνομα του συζύγου στο σπίτι ενός γείτονά τους και σχεδίαζαν να εισέλθουν στο γκαράζ του ζευγαριού για να εγκαταστήσουν μια συσκευή GPS στο αυτοκίνητό τους, ανέφεραν αξιωματούχοι.

δικαστήριο ΗΠΑ

Ο Gilbert φέρεται να ήρθε σε επαφή με τα θύματα – παρουσιαζόμενος ως υπάλληλος του eBay – για να εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την online παρενόχληση και να προσφέρει βοήθεια. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εκφοβισμός ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το eBay να φτάσει για να «σώσει» τα θύματα από την παρενόχληση, προκειμένου να κερδίσει θετική “κάλυψη” στο blog του ζευγαριού.

Το eBay, με έδρα την Καλιφόρνια, ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα, αφότου ειδοποιήθηκε από τις αρχές για ύποπτες ενέργειες από το προσωπικό ασφαλείας, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας σε σχετική τους δήλωση.

Ο δικηγόρος Andrew Lelling δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούνιο που ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, πως οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε μία “συστηματική” εκστρατεία που τροφοδοτήθηκε από τους πόρους μιας εταιρείας του Fortune 500, για να τρομοκρατήσουν συναισθηματικά και ψυχολογικά το ζευγάρι ενηλίκων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS