ΑρχικήsecurityBiohacking: Μια συναρπαστική προοπτική, αλλά μόνο για τους πλούσιους;

Biohacking: Μια συναρπαστική προοπτική, αλλά μόνο για τους πλούσιους;

Μια παγκόσμια μελέτη διαπιστώνει ότι πολλοί χρήστες θεωρούν συναρπαστικό το biohacking, αλλά παραμένουν φοβισμένοι με το hacking και το απόρρητο.

Οι τεχνολογικές τροποποιήσεις στο ανθρώπινο σώμα αφορούν πάρα πολλά πράγματα. Τα ακουστικά βαρηκοΐας, τους βηματοδότες και τα προσθετικά μέλη που χρησιμοποιούνται ήδη, αλλά στο μέλλον, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε τον συγκεκριμένο όρο για παράδειγμα για έξυπνες συσκευές ή βιονικά μάτια που θα μπορούν να αποκαταστήσουν την απώλεια όρασης.

Όσον αφορά τις μελλοντικές εφαρμογές, πολλές χώρες προωθούν την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βελτιώσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Biohacking

Για παράδειγμα, η Ιαπωνία έδωσε πρόσφατα 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ερευνητές που είναι πρόθυμοι να ερευνήσουν τη μακροζωία, λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης του γηράσκοντος εργατικού δυναμικού και του συρρικνωμένου πληθυσμού.

Σε μια συζήτηση κατά τη διάρκεια του Kaspersky NEXT 2020, ο ανώτερος ερευνητής ασφαλείας David Jacoby και ο Marco Preuss διευθυντής της παγκόσμιας έρευνας & ανάλυσης της Kaspersky Europe μίλησαν για στρατιωτικές εφαρμογές, βιομηχανικούς τομείς, τομείς της ομορφιάς και υγειονομική περίθαλψη ως τους μείζονες τομείς που θα εφαρμοστεί το biohacking.

Μπορεί να είναι περίεργο το να σκεφτόμαστε μια τέτοια πραγματικότητα σε μια εποχή που δεν έχουμε ακόμη δημιουργήσει συνδέσεις διαδικτύου που δεν διακόπτονται κατά τη διάρκεια απομακρυσμένων εκδηλώσεων. Όμως η συζήτηση του θέματος μπορεί να οδηγήσει σε προληπτικές ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την αναδυόμενη αυτή βιομηχανία – σε αντίθεση με την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της βιομηχανίας του Internet of Things (IoT) που άνοιξε το δρόμο σε μαζικά προβλήματα ασφαλείας.

Την Πέμπτη, η Kaspersky κυκλοφόρησε μια νέα έκθεση για το μέλλον του Human Augmentation, η οποία προσπάθησε να αποσαφηνίσει τις απόψεις των πολιτών σε πολλές χώρες σχετικά με την προοπτική του biohacking.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η μελέτη περιελάμβανε απαντήσεις από περίπου 15.000 ενήλικες σε 16 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Μαρόκο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ελβετία , και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, το 91% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα άλλαζαν ένα χαρακτηριστικό τους εάν μπορούσαν, και το 63% είπε ότι θα σκεφτόντουσαν το human augmentation.

Οι Ιταλοί ήταν πιο πιθανό να σκεφτούν την επιλογή του human augmentation με συνολικό ποσοστό, 81%. Αντίθετα, οι Βρετανοί είναι πιο συνετοί, με μόνο το 33% να λέει ότι θα ερευνήσουν τις τεχνολογικές τροποποιήσεις στο ανθρώπινο σώμα για να αλλάξουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και το Μαρόκο είναι επίσης ανοιχτές στην ιδέα του biohacking.

Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες, το 53%, δήλωσαν ότι το biohacking πρέπει να χρησιμοποιείται για το καλό όλων, όπως σε ιατρικές υποθέσεις. Ωστόσο, το 69% εξέφρασε την ανησυχία ότι το biohacking στο μέλλον θα προορίζεται για τους πλούσιους.

Άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται στην έκθεση αναφέρουν:

  • Το 88% των ανθρώπων δήλωσαν ότι φοβούνταν ότι τα σώματά τους θα μπορούσαν να παραβιαστούν από κυβερνοεγκληματίες
  • Το 36% των γυναικών και το 25% των ανδρών θεωρούν ότι το augmentation θα βελτιώσει την ελκυστικότητα τους
  • Οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για τη βελτίωση της αντοχής τους μέσω του biohacking με ποσοστό 23% ενώ οι γυναίκες με 18%

«Το human augmentation είναι μια από τις σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις σήμερα», σχολίασε ο Preuss. “Αλλά οι άνθρωποι έχουν απόλυτο δίκιο που είναι επιφυλακτικοί.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS