ΑρχικήUpdatesGNOME 3.38: Ποιες αλλαγές περιέχει η επόμενη έκδοση;

GNOME 3.38: Ποιες αλλαγές περιέχει η επόμενη έκδοση;

Πρόσφατα, μετά από 6 μήνες ανάπτυξη, κυκλοφόρησε η επόμενη έκδοση του περιβάλλοντος GNOME. Η νέα έκδοση 3.38 περιλαμβάνει πολλές αλλαγές και νέες δυνατότητες, οι οποίες, όμως, δεν είναι διαθέσιμες σε κάθε λειτουργικό σύστημα.

Επιπλέον, το GNOME 3.38 είναι συμβατό μόνο με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων. Για παράδειγμα, οι χρήστες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την νέα έκδοση του Gnome στο Ubuntu 20.04 LTS. Ωστόσο, σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, το περιβάλλον θα υπάρχει στο Ubuntu 20.10, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου του 2020.

Αλλαγές και βελτιώσεις στο GNOME 3.38:

Επιλογή για επανεκκίνηση απευθείας από το αρχικό μενού του συστήματος:

GNOME 3.38: Ποιες αλλαγές περιέχει η επόμενη έκδοση;

Ναι, Σωστά! Επιτέλους, οι χρήστες έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην επιλογή επανεκκίνησης, η οποία τώρα βρίσκεται κάτω από την επιλογή “Power Off”. Μάλλον, για αρκετούς από τους χρήστες του GNOME, αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στη νέα έκδοση.

Βελτιωμένο screenshot παράθυρο:

Πλέον, το παράθυρο για την επεξεργασία των screenshots φαίνεται ανανεωμένο και περιέχει περισσότερες επιλογές. Ωστόσο, ορισμένα από τα βασικά πράγματα ακόμα λείπουν. Για παράδειγμα, το σύστημα δεν αποθηκεύει τις διαστάσεις που έχετε επιλέξει σε προηγούμενες φωτογραφίες. Έτσι, ο χρήστης αναγκάζεται να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές κάθε φορά.

Καλύτερη εμφάνιση του μενού των εφαρμογών:

Όπως φαίνεται και στην εικόνα, η νέα έκδοση φέρνει οργάνωση στην εμφάνιση του μενού εφαρμογών. Επιπλέον, το σύστημα πλέον δείχνει 24 εικόνες σε κάθε σελίδα, ανεξαρτήτως από το μέγεθος που έχουν. Βέβαια, το μέγεθος παίζει ρόλο στην διαχώριση και την εμφάνιση των στηλών.

Αλλαγές στην διαχείριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων:

GNOME 3.38: Ποιες αλλαγές περιέχει η επόμενη έκδοση;

Αν και σπάνια υπάρχουν χρήστες με συσκευές που περιέχουν αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, η νέα έκδοση του GNOME περιέχει καλύτερη υποστήριξη και διαχείριση των δάκτυλών σας.

Πέρα από αυτές τις αλλαγές, το GNOME 3.38 έρχεται με βελτιωμένο γονικό έλεγχο, καθώς και με ενημερώσεις του Wifi και της συμβατότητας του περιβάλλοντος με πολλές οθόνες.

Σε μια αργότερη ανακοίνωση, ο Emmanuele Bassi ανακοίνωσε και το μελλοντικό GNOME 40. Σύμφωνα με τον Bassi, αυτή η έκδοση θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου του 2021.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS