ΑρχικήsecurityΕρευνητές ανακάλυψαν 75.000 αρχεία σε μονάδες USB από δεύτερο χέρι

Ερευνητές ανακάλυψαν 75.000 αρχεία σε μονάδες USB από δεύτερο χέρι

Ερευνητές ασφαλείας έχουν ανακάλυψαν 75.000 «εξαιρετικά ευαίσθητα» έγγραφα σε χρησιμοποιημένες συσκευές USB, τα οποία δημοπρατήθηκαν στο eBay.

USB

Το Πανεπιστήμιο του Aberlay αγόρασε 100 χρησιμοποιημένα USB, από τα οποία είχαν αφαιρεθεί οι πληροφορίες που αποθήκευαν και ανακάλυψε ότι υπήρχαν σε αυτά αρχεία που μπορούσε κανείς εύκολα να εξάγει. Τα αρχεία συλλέχθηκαν χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα USB Write Blocker, που χρησιμοποιείτε για τη λήψη μαζικών δεδομένων από συσκευές.

Η ομάδα κατάφερε να εξάγει αρχεία που περιλάμβαναν κωδικούς πρόσβασης, τραπεζικές καταστάσεις, αρχεία υγείας και πολλά άλλα.

Η καθηγήτρια Karen Renaud από το τμήμα Cybersecurity της Abertay, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός και η πιθανότητα κατάχρησης αυτών των πληροφοριών έχει εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες.»

Όταν η ομάδα σύνδεσε για πρώτη φορά τις μονάδες USB στον υπολογιστή, φάνηκε ότι οι 98 από αυτές ήταν κενές. Αλλά μόλις τις συνέδεσαν στο USB Writer Blocker, τα έγγραφα εμφανίστηκαν αμέσως – μόνο 32 από τις μονάδες δίσκων είχαν καθαριστεί σωστά.

Τα δεδομένα, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα για έναν hacker ώστε να ξεκινήσει μια επίθεση και να αδειάσει τραπεζικούς λογαριασμούς ή να εκβιάσει τον ιδιοκτήτη της συσκευής απειλώντας να αποκαλύψει προσωπικές πληροφορίες.

κυβερνοασφάλεια-προστασία απορρήτου-Αυστραλία

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πωλητές δεν θα γνώριζαν ότι είχαν αφήσει δεδομένα στη μονάδα δίσκου: «Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο πολλοί υπολογιστές διαγράφουν αρχεία δεν τα καταργεί. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το αρχείο αφαιρείται από το ευρετήριο έτσι ώστε να είναι κρυμμένο αποτελεσματικά.»

«Ωστόσο, είναι ακόμα εκεί και αν ξέρετε πώς, μπορείτε να τα ανακτήσετε εύκολα χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμα εργαλεία».

Ωστόσο, υπάρχει μια μέθοδος για τη σωστή διαγραφή αρχείων από συσκευές.

Στον υπολογιστή, ανοίξτε τη γραμμή εντολών από το μενού “Έναρξη” και πληκτρολογήστε “format e: / p: 3” (αν το “e” δεν είναι το γράμμα για τη μονάδα flash, αλλάξτε το ανάλογο).

Σε Mac, ανοίξτε την εφαρμογή Disk Utility, επιλέξτε τη μονάδα δίσκου, κάντε κλικ στην επιλογή “Διαγραφή” και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές ασφαλείας” και μετακινήστε στο “3-pass safe erase“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS