ΑρχικήsecurityΗ ομάδα κυβερνοασφάλειας του National Guard βοηθάει το Ιατρικό Κέντρο UVM με...

Η ομάδα κυβερνοασφάλειας του National Guard βοηθάει το Ιατρικό Κέντρο UVM με το hack

Η μονάδα κυβερνοασφάλειας του National Guard (Εθνική Φρουρά) του Vermont θα βοηθήσει το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Vermont να θέσει σε λειτουργία τα συστήματα του μετά το hack που δέχτηκε το νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Δέκα μέλη του National Guard κλήθηκαν να βοηθήσουν την Τετάρτη. Η ομάδα, που ονομάζεται Combined Cyber ​​Response Team, θα συνεργαστεί με το ιατρικό κέντρο για τη σάρωση και την αφαίρεση του malware από όλα τα laptops, τον ιατρικό εξοπλισμό και άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο.

National Guard

Είναι η πρώτη φορά που η μονάδα κλήθηκε για μια αποστολή στο Vermont, δήλωσε ο Mike Arcovitch, εκπρόσωπος του National Guard.

Από τότε που το ιατρικό κέντρο UVM παραβιάστηκε την περασμένη Τετάρτη, πολλά ραντεβού έχουν καθυστερήσει ή ακυρωθεί. Το ηλεκτρονικό σύστημα ιατρικών αρχείων και η πύλη ασθενών, που περιλαμβάνει το ιατρικό ιστορικό και τις πληροφορίες συνταγών, παρέμειναν εκτός λειτουργίας. Ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο έχουν προγραμματιστεί εκ νέου.

Από την Τετάρτη, όλα τα εξωτερικά εργαστήρια έκλεισαν και τα συστήματα προγραμματισμού για το Ιατρικό Κέντρο UVM και το Ιατρικό Κέντρο του Vermont ήταν εκτός λειτουργίας.

Τα πέντε άλλα νοσοκομεία στο Βερμόντ και τη Νέα Υόρκη που ανήκουν στο Δίκτυο Υγείας UVM επηρεάστηκαν επίσης σε διάφορα επίπεδα. Νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο έχουν πέσει θύματα επιθέσεων ransomware από μια ρωσική ομάδα, με τα hacks να έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου UVM Stephen Leffler δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν γνώριζε την πηγή της επίθεσης και ότι δεν είχε λάβει αίτημα για λύτρα.

Το FBI αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα.

Το προσωπικό IT εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα συστήματα είναι ασφαλή και δεν έχουν μολυνθεί από malware ή ιούς. «Υπάρχουν χιλιάδες end points, υπολογιστές που πρέπει να καθαριστούν», δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Annie Mackin. “Το National Guard μπορεί να φέρει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό για να γίνει πιο γρήγορα η δουλειά” συνέχισε.

Πολλά από τα μέλη της ομάδας έχουν εργαστεί ξανά σε θέσεις εργασίας IT στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο Arcovitch. Έχουν επίσης στρατιωτική εκπαίδευση για να παρέχουν υποστήριξη στον κυβερνοχώρο σε «συνεργάτες αποστολής» όπως τα νοσοκομεία. «Οι δυνατότητες τους είναι αρκετά μεγάλες στο τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Arcovitch.

Θα βοηθήσουν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, με δυνατότητα παράτασης, είπε ο Arcovitch.

Ο Phil Scott ​​επαίνεσε το έργο του Δικτύου Υγείας UVM και τις προσπάθειες του να «ανταποκριθεί γρήγορα σε αυτήν την επίθεση στον κυβερνοχώρο, βάζοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των ασθενών και αποκαθιστώντας τα συστήματα με ασφαλή τρόπο», είπε σε μια ανακοίνωση.

Η ομάδα του National Guard «θα ενισχύσει περαιτέρω αυτό το σημαντικό έργο», δήλωσε ο Scott.

Πηγή: vtdigger.org

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS