ΑρχικήsecurityFolksam: δεδομένα 1 εκατομμυρίου πελατών εκτέθηκαν σε Google και Facebook

Folksam: δεδομένα 1 εκατομμυρίου πελατών εκτέθηκαν σε Google και Facebook

Μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείας της Σουηδίας, η Folksam, υπέστη παραβίαση δεδομένων, με αποτέλεσμα οι προσωπικές πληροφορίες περίπου 1 εκατομμυρίου Σουηδών πελατών της να διαρρεύσουν.

Folksam

Η εταιρεία ανακάλυψε την παραβίαση δεδομένων μετά από εσωτερικό έλεγχο, όπως αποκάλυψε ο Jens Wikström, επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων της Folksam και ανέφερε το περιστατικό στη Σουηδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, την Datainspektionen.

Όπως ανακοίνωσε ο Wikström “οι εταιρείες που έχουν λάβει προσωπικά δεδομένα από την Folksam είναι για παράδειγμα, το Facebook, η Google, η Microsoft, το Linkedin και η Adobe. Ο σκοπός ήταν, μεταξύ άλλων, να αναλυθούν οι πληροφορίες για τις οποίες πραγματοποίησαν αναζήτηση οι πελάτες αλλά και οι επισκέπτες του ιστότοπου folksam.se.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν, περιλαμβάνουν διάφορους τύπους πληροφοριών, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ή πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση των πελατών.

«Οι πληροφορίες αυτές, χρησιμοποιούνται από τους γίγαντες της τεχνολογίας, για να παρέχουν στους πελάτες προσαρμοσμένες προσφορές μέσω των καναλιών επικοινωνίας της Folksam και άλλων εταιρειών», δήλωσε ο Wikström.

Αυτό είναι κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί και τώρα εργαζόμαστε σκληρά, ώστε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. Χαρτογραφούμε ποια προσωπικά δεδομένα κοινοποιούμε στους συνεργάτες μας και πώς τα κοινοποιούμε. Εργαζόμαστε παράλληλα για να διασφαλίσουμε ότι εφαρμόζουμε ρουτίνες και ενημερωμένες συμφωνίες. – Jens Wikström

“Σκοπός μας ήταν να αναλύσουμε και να προσφέρουμε στους πελάτες μας προσαρμοσμένες προσφορές, αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε κάνει με τον σωστό τρόπο”, πρόσθεσε o Wikström.

Μόλις ανακάλυψε την διαρροή, η εταιρεία διέκοψε αμέσως την κοινοποίηση των πληροφοριών και ζήτησε από τις εταιρείες που έλαβαν δεδομένα να τα διαγράψουν.

Η Folksam λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία προς το παρόν ότι τα ευαίσθητα δεδομένα που διέρρευσαν, έχουν χρησιμοποιηθεί από τρίτους με ακατάλληλο τρόπο.

Η Folksam είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε πολλές μεγάλες σουηδικές εταιρείες και είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της Σουηδίας ως επιτηρητής ασφαλιστικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS