ΑρχικήsecurityRobocalls παρακινούν Αμερικανούς ψηφοφόρους να "μείνουν σπίτι"!

Robocalls παρακινούν Αμερικανούς ψηφοφόρους να “μείνουν σπίτι”!

Οι ψηφοφόροι σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ στοχεύτηκαν χθες από robocalls που τους παρακινούσαν να παραμείνουν στο σπίτι ή να ψηφίσουν στις 4 Νοεμβρίου που είναι η τελευταία μέρα τις εκλογικής διαδικασίας, λόγω μαζικών συμμετοχών στα εκλογικά κέντρα. Οι πολίτες και οι αρχές των ΗΠΑ έχουν αναφέρει robocalls σε εννέα πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Νέα Υόρκη, Φλόριντα, Κάνσας, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα, Μίσιγκαν, Νεμπράσκα, Νιου Χάμσαϊρ και Άιοβα.

Σε απάντηση στις αναφορές, οι κρατικοί αξιωματούχοι κατέφυγαν στα social media για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με την παραπληροφόρηση που διαδίδουν τα robocalls, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν έως τις 8 μ.μ. ET στης τελευταίας ημέρας της ψηφοφορίας. Οι αξιωματούχοι συνιστούν επίσης στους πολίτες να μην ακολουθήσουν τις συμβουλές των robocalls, καθώς προσπαθούν να τους παραπλανήσουν, εξαπατώντας τους να ψηφίσουν μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Robocalls - ψηοφοφόροι

Ωστόσο, ενώ ορισμένα robocalls προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους για να εμφανιστούν να ψηφίσουν σε λάθος ημέρα, η συντριπτική πλειονότητά τους προσπάθησε απλά να πείσει τους ψηφοφόρους να μείνουν στο σπίτι. Το μήνυμα, το οποίο δεν ανέφερε τη διαδικασία ψηφοφορίας σε μια προφανή προσπάθεια να αποφευχθεί μια πιθανή έρευνα της επιβολής του νόμου, ανέφερε τα εξής: “Αυτή είναι απλώς μια δοκιμαστική κλήση. Ώρα να μείνετε στο σπίτι. Μείνετε ασφαλείς και μείνετε στο σπίτι.”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Washington Post”, χθες καταγράφηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια robocalls τέτοιου τύπου.

Robocalls - ψηφοφόροι

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του FBI και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC), δήλωσαν ότι γνωρίζουν τις εκστρατείες και εξετάζουν το ζήτημα. Ωστόσο, το ζήτημα δεν φαίνεται να τους ανησυχεί. Επιπλέον, αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) δήλωσαν ότι εκστρατείες robocalls πραγματοποιούνται κάθε φορά που διεξάγονται εκλογές στις ΗΠΑ, επομένως δεν πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο. Ορισμένες από αυτές τις εκστρατείες ξεκίνησαν ακόμη και πριν από τη διαδικασία ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με μια έκθεση του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Reuters”, το FBI ερευνά το νέο κύμα εκστρατειών robocall στο οποίο στοχεύονται οι Αμερικανοί ψηφοφόροι. Επίσης, το FBI, η CISA και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες δήλωσαν ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες, η εκλογική διαδικασία δεν έχει αμαυρωθεί από ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS