ΑρχικήsecurityΥπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ΗΠΑ (DHS): Χάκερς στόχευσαν το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ

Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ΗΠΑ (DHS): Χάκερς στόχευσαν το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) ανέφερε στην πρώτη έκθεση αξιολόγησης απειλών της χώρας (HTA) που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων χάκερς το 2019.

Το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη στατιστική υπηρεσία της χώρας που είναι υπεύθυνη για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικά με την οικονομία και τον πληθυσμό των ΗΠΑ. Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη διάθεση 680 περίπου δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φυλετικές, τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις κάθε χρόνο.

Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ΗΠΑ (DHS)

Το DHS ανέφερε ότι τόσο κρατικοί όσο και μη κρατικοί χάκερς ενδέχεται να προσπαθήσουν να παραβιάσουν ή να διαταράξουν την υποδομή που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να υποστηρίξουν τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, καθώς και την απογραφή των ΗΠΑ για το 2020. Το DHS επεσήμανε πολλές περιπτώσεις όπου άγνωστοι χάκερς έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση σε συστήματα του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο υπογράμμισε ότι άγνωστοι χάκερς έχουν εμπλακεί σε ύποπτες επικοινωνίες με το δημόσιο δίκτυο απογραφής των ΗΠΑ εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής σαρώσεων για ευπάθειες και της απόπειρας απόκτησης μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Το Υπουργείο πρόσθεσε ακόμη ότι αυτή η δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο που στοχεύει το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ θα μπορούσε να περιλαμβάνει προσπάθειες απόκτησης παράνομης πρόσβασης σε μαζικά δεδομένα απογραφής που έχουν συλλεχθεί, αλλαγής αυτών των δεδομένων, υπονόμευσης της αλυσίδας εφοδιασμού της υποδομής απογραφής ή εκτέλεσης DDoS επιθέσεων.

Χάκερς στόχευσαν το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ βρέθηκε στο στόχαστρο των χάκερς, όπως επισημαίνει μια αναφορά του Reuters σχετικά με τις εισβολές και τις DDoS επιθέσεις κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής του 2018 για συστήματα απογραφής, με ρωσικές διευθύνσεις IP να εμπλέκονται σε τουλάχιστον ένα από τα περιστατικά. Κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν είχε ωστόσο ως αποτέλεσμα την κλοπή δεδομένων ή την καταστροφή συστημάτων, σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας.

Το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ δήλωσε ότι συνεργάζεται με κορυφαίους εμπειρογνώμονες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να διασφαλίσει ότι η ασφάλεια και η απόδοση των συστημάτων του καθιστούν εύκολη και ασφαλή την απόκριση σε ενδεχόμενα περιστατικά ασφαλείας.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ αναφέρει στη σχετική του έκθεση ότι οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές, τοπικές, φυλετικές και εδαφικές κυβερνήσεις, καθώς και ο ιδιωτικός τομέας, θα βιώσουν μια σειρά από κυβερνοαπειλές που έχουν σχεδιαστεί ώστε χάκερς να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες κι εμπιστευτικές πληροφορίες, να κλέψουν χρήματα και να υποχρεώσουν τα θύματά τους να πληρώσουν λύτρα.

Χάκερς στόχευσαν το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ

Μεταξύ αυτών των επιτιθεμένων, το DHS σημείωσε ότι οι κρατικοί χάκερς που υποστηρίζονται από την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα θα συνεχίσουν να ενορχηστρώνουν επιθέσεις, με στόχο να παραβιάσουν ή να διαταράξουν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου, καθώς και να επηρεάσουν τις απόψεις και τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Η έκθεση του DHS για το 2020 περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με πολυάριθμες απειλές, από διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Μετανάστευσης και Τελωνειακή Επιβολής (ICE), της ακτοφυλακής των ΗΠΑ και της Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP).

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, αυτή η πρώτη ετήσια έκθεση του DHS έχει συνταχθεί για να ενημερώσει τους κυβερνητικούς και ιδιωτικούς εταίρους καθώς και το ευρύ κοινό σχετικά με τις απειλές που στοχεύουν τις ΗΠΑ. Η έκθεση ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν το DHS δημοσίευσε το Στρατηγικό Πλαίσιο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και της Στοχευμένης Βίας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS