Η Αυστραλή Επίτροπος της eSafety Julie Inman-Grant απέρριψε την πρακτικότητα της επαλήθευσης της ταυτότητας των χρηστών στα social media.
Απευθυνόμενη στις εκτιμήσεις της Γερουσίας την Τετάρτη το βράδυ, η Inman-Grant είπε ότι ένα τέτοιο καθεστώς λειτουργεί στον τραπεζικό κλάδο καθώς έχει ρυθμιστεί σε μεγάλο βαθμό εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες.
“Θα ήταν πολύ δύσκολο, νομίζω, για παράδειγμα, για το Facebook να επαναπροσδιορίσει – ή να ταυτοποιήσει – τα 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες του”, είπε.
Ενώ παραδέχτηκε ότι δεν ήταν αδύνατο, είπε ότι θα δημιουργήσει μια σειρά από άλλα ζητήματα και ότι η αφαίρεση της δυνατότητας ανωνυμίας ή η χρήση ψευδώνυμου είναι απίθανο να αποτρέψει τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο και άλλα τέτοια παρόμοια περισταστικά.
Καταιγίδες μεγαλύτερες από τη Γη εντοπίστηκαν στον Δία
Black Basta ransomware: Όλες οι νέες τακτικές
Αποκαλύψεις για τον Μεγαλύτερο Κρατήρα του Φεγγαριού
“Στο trolling από ενήλικες συχνά βλέπουμε τα παρακάτω: υψηλή αυτοεκτίμηση, σαδισμός και μαζοχισμός – βέβαια υπάρχουν πολλά troll που δεν ενδιαφέρονται να κρύψουν καθόλου την ταυτότητα τους”, είπε η Inman-Grant.
Ομοίως, είπε, εάν οι ιστότοποι των social media εφάρμοζαν μια πολιτική «πραγματικών ονομάτων», δεν θα ήταν αποτελεσματική δεδομένου του τρόπου με τον οποίο δημιουργούνται τα συστήματα.
“Υποψιάζομαι επίσης ότι θα υπάρξει τεράστια ελευθερία των πολιτών στις ΗΠΑ“, πρόσθεσε.
“Νομίζω ότι υπάρχουν σταδιακά βήματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε αφού το να απαλλαγούμε εντελώς από την ανωνυμία ή ακόμη και από την χρήση ψευδωνύμων στο internet θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.”
“Θέλω να είμαι ρεαλιστική σχετικά με το τι υπάρχει στη σφαίρα του δυνατού. Φυσικά θα ήταν υπέροχο αν όλοι είχαν μια ετικέτα ονόματος στο διαδίκτυο, ώστε να μην μπορούν να κάνουν ή να λένε πράγματα χωρίς καμία συνέπεια.”
Αυτό που είπε η Inman-Grant είναι ότι η ανωνυμία παρεμποδίζει τις έρευνες του τμήματος της αφού δεν υπάρχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την πηγή των περιστατικών, όπως ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο.