ΑρχικήsecurityΗΠΑ: "Κλείνουν" domains λόγω διάδοσης παραπληροφόρησης

ΗΠΑ: “Κλείνουν” domains λόγω διάδοσης παραπληροφόρησης

Οι ΗΠΑ “έκλεισαν” σχεδόν εκατό domains στα πλαίσια μιας επιχείρησης για τη διακοπή διάδοσης ιρανικής παραπληροφόρησης.

παραπληροφόρησης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες “έκλεισαν” 92 domains, τα οποία λέγεται ότι χρησιμοποιούνταν από το Σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC) του Ιράν στα πλαίσια μιας παγκόσμιας εκστρατείας παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με τα έγγραφα των αρχών, 4 από τα 92 sites που έκλεισαν, φαίνονταν ως γνήσια sites ειδήσεων. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ήταν στην πραγματικότητα μηχανισμοί προπαγάνδας που ελέγχονταν από το IRGC και χρησιμοποιούνταν για τη διάδοση παραπληροφόρησης. Στόχος ήταν να επηρεαστεί η αμερικανική εξωτερική και εσωτερική πολιτική.

Τα υπόλοιπα domains χρησιμοποιούνταν για τη διάδοση ιρανικής προπαγάνδας σε όλο τον κόσμο, σε χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάποια από τα domains που έκλεισαν, ήταν τα “newsstand7.com”, “usjournal.net”, “usjournal.us” και “twtoday.net”.

Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία μας για να εμποδίσουμε την ιρανική κυβέρνηση να κάνει κακή χρήση των αμερικανικών εταιρειών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσει προπαγάνδα, να προσπαθήσει να επηρεάσει κρυφά το αμερικανικό κοινό και να σπείρει τη διχόνοια“, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι ψεύτικοι οργανισμοί ειδήσεων χρησιμοποιούνται για τη διάδοση παραπληροφόρησης από αυταρχικές χώρες που προσπαθούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία μας“, είπε ακόμα.

domains ΗΠΑ

Η έρευνα για τα domains ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που είχε συλλέξει η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία Google.

Ο πράκτορας John F. Bennett από το FBI, δήλωσε: “Αυτή η έρευνα, που ξεκίνησε από πληροφορίες που λάβαμε από την Google, ήταν μια κοινή προσπάθεια μεταξύ του FBI και των εταιρειών Google, Facebook και Twitter“.

Ο Bennett τόνισε ότι η πρόσφατη επιτυχημένη επιχείρηση κατάσχεσης domains δείχνει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των αρχών και των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.

Αυτές οι σχέσεις (συνεργασίας) επιτρέπουν τη γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών για την καλύτερη προστασία από απειλές που στοχεύουν την ασφάλεια του έθνους και τις δημοκρατικές μας διαδικασίες“.

Ο Bennett ζητά από τους χρήστες των social media να συμμετάσχουν στη μάχη κατά της διαδικτυακής παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με το Infosecurity Magazine, το FBI καλεί επίσης τους ανθρώπους να προσέχουν τις πληροφορίες που διαβάζουν στο διαδίκτυο αλλά και αυτές που ανεβάζουν στα social media, καθώς μπορεί να βοηθήσουν στη διάδοση παραπληροφόρησης άθελά τους. Ο κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος να αναζητά αξιόπιστες πηγές πληροφοριών.

Όλοι πρέπει να παίξουμε ένα ρόλο στην προστασία του αμερικανικού δημοκρατικού συστήματος από ξένους αντιπάλους“.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS