ΑρχικήsecurityΗ Dell επιτρέπει τους ελέγχους απορρήτου hardware στο Linux

Η Dell επιτρέπει τους ελέγχους απορρήτου hardware στο Linux

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η κάμερα web και το μικρόφωνο σας είναι απενεργοποιημένα; Η Dell προσθέτει κώδικα στο Linux για να υποστηρίζει τους ελέγχους απορρήτου hardware.

Η εργασία από το σπίτι έχει δημιουργήσει προβλήματα που πραγματικά δεν περιμέναμε ότι θα αντιμετωπίσουμε. Απλώς ρωτήστε τον συγγραφέα Jeffrey Toobin, ο οποίος πιάστηκε, να αυνανίζεται σε ένα Zoom call. Δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσατε να είστε σίγουροι ότι η κάμερα και το μικρόφωνο σας ήταν απενεργοποιημένα; Η Dell το πιστεύει και γι’ αυτό προσφέρει τον κώδικα kernel Linux για να υποστηρίξει τα “Dell Privacy controls”.

Linux Dell

Οι «Dell Privacy Drivers» υποστηρίζουν τα νεότερα laptops της; Αυτοί οι συνδυασμοί πλήκτρων εμποδίζουν κάθε εφαρμογή να έχει πρόσβαση στο ενσωματωμένο μικρόφωνο και την κάμερα των φορητών υπολογιστών της. Για να διασφαλίσετε ότι το μικρόφωνο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακρόαση, θα πατήσετε ctrl + F4. Για να κλειδώσετε την κάμερα, θα πατήσετε ctrl + F9.

Μόλις ενσωματωθεί αυτός ο νέος κώδικας στον Linux kernel, κανένα πρόγραμμα δεν θα έχει πρόσβαση στα audio ή video streams. Δεδομένου ότι αυτό λειτουργεί σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, εκτός από το ότι κάνει πιο δύσκολο το να γίνουν ατυχήματα, αποκλείει και τα λογισμικά spyware ή άλλα είδη malware που προσπαθούν να κρυφτούν στα συστήματα.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που το απόρρητο έχει ενσωματωθεί σε laptop με Linux. Ο εξειδικευμένος προμηθευτής Linux Purism, για παράδειγμα, από καιρό καθιστά τόσο το απόρρητο όσο και την αυστηρή υποστήριξη για το λογισμικό ανοιχτού κώδικα ως εμπορικό σήμα του. Οι μηχανές του διαθέτουν ήδη hardware για τον αποκλεισμό ροών βίντεο και ήχου.

Τούτου λεχθέντος, είναι ακόμη αξιοσημείωτο ότι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υπολογιστών στον κόσμο πιστεύει ότι το λειτουργικό Linux είναι τόσο σημαντικό για το κοινό του που λανσάρει την δυνατότητα του νέου του «privacy hardware» από την αρχή της δημιουργίας του.

Πηγή πληροφοριών: www.zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS