ΑρχικήUpdatesΠρώτη έκδοση beta της εφαρμογής «1Password» για Linux

Πρώτη έκδοση beta της εφαρμογής «1Password» για Linux

Ενάμιση μήνα μετά τις πρώτες φήμες για την κυκλοφορία της εφαρμογής 1Password για desktop Linux, ο συνιδρυτής της Dave Teare ανακοίνωσε τώρα την έκδοση beta της εφαρμογής 1Password για Linux.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το 1Password είναι μια φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή και μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης πολλαπλών πλατφορμών της οποίας η σταθερή έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη για Windows, macOS, iOS, Android και τώρα ετοιμάζεται για λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Linux.

Linux 1Password beta

1Password Beta για Ubuntu, Fedora, Debian και άλλες διανομές Linux

Το backend της εφαρμογής για desktop 1Password Linux έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τη «πιο αγαπημένη γλώσσα προγραμματισμού» την Rust και το frontend χρησιμοποιώντας τη δημοφιλέστερη βιβλιοθήκη React.js.

Επιπλέον, η εφαρμογή χρησιμοποιεί επίσης μια ασφαλή, γρήγορη και βασισμένη στη Rust βιβλιοθήκη κρυπτογράφησης που παρέχει πλήρες end-to-end encryption για να καλύψει τόσο την ασφάλεια δεδομένων όσο και τις προσδοκίες απόδοσης των χρηστών Linux.

Ακολουθούν οι δυνατότητες που προσφέρει η έκδοση beta του 1Password για Linux:

  • Γρήγορη εύρεση και έξυπνες προτάσεις αναζήτησης
  • Εξαγωγή δεδομένων
  • Όμορφο user interface
  • Πίνακας ελέγχου Watchtower
  • Εικονίδιο tray συστήματος για να παραμείνει ξεκλείδωτο ενώ είναι κλειστό
  • Ξεκλείδωμα με λογαριασμό χρήστη Linux, συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών στοιχείων
  • Αυτόματη επιλογή Dark Mode με βάση το θέμα GTK

Το 1Password έχει επίσης μια δωρεάν προσφορά για ένα άτομο ή κάθε μέλος που εργάζεται σε μια ομάδα ανοιχτού κώδικα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα αίτημα στο repo στο GitHub των “1Password open source projects” και θα λάβετε δωρεάν μια συνδρομή στην ομάδα του 1Password.

Τέλος, εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το 1Password σε οποιαδήποτε από τα Linux distros, μεταβείτε στην επίσημη σελίδα 1Password For Linux Beta. Αυτό θα σας καθοδηγήσει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας package repositories apt ή rpm για Debian, Ubuntu, CentOS, Fedora και Red Hat Enterprise Linux, καθώς και χρησιμοποιώντας το Snap store.

Εάν η διανομή σας δεν διαθέτει υποστήριξη για apt, rpm ή snap, το AppImage για 1Password είναι επίσης διαθέσιμο για λήψη και χρήση σε άλλες διανομές Linux.

Φυσικά, θα πρέπει να αναμένετε ότι θα εμφανιστούν σφάλματα ή προβλήματα, καθώς το 1Password για Linux είναι ακόμα σε έκδοση beta. Ωστόσο, περισσότερες λειτουργίες στο 1Password σας περιμένουν στην τελική σταθερή κυκλοφορία που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους.

Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το 1Password X στο πρόγραμμα περιήγησης σας για μια σταθερή εμπειρία στο Linux.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS