ΑρχικήUpdatesChrome 86 iOS: Διορθώνει bug προσανατολισμού των ιστοσελίδων

Chrome 86 iOS: Διορθώνει bug προσανατολισμού των ιστοσελίδων

Η Google κυκλοφόρησε το Chrome 86 για iOS και επιδιορθώνει bug που προκάλεσε πρόβλημα στις ιστοσελίδες με την περιστροφή της συσκευής.

Από την κυκλοφορία του Chrome 85, οι χρήστες παραπονέθηκαν ότι όταν περιστρέφεται μια ιστοσελίδα, από κατακόρυφο πεοσανατολισμό σε οριζόντιο και πίσω σε κατακόρυφο, η σελίδα είχε μεγάλα περιθώρια και δεν εμφανιζόταν σωστά.

Chrome 86 iOS: Διορθώνει bug προσανατολισμού των ιστοσελίδων

Όπως θα δείτε παραπάνω, η εικόνα δείχνει την αρχική εμφάνιση του ιστότοπου apple.com σε λειτουργία πορτρέτου και στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε πως φαίνεται αφού αλλάξει ο προσανατολισμός του σε οριζόντιο και πίσω σε κατακόρυφο.

Εάν κοιτάξετε την παραπάνω εικόνα, μπορείτε να δείτε ότι η εμφάνιση της σελίδας μετά την περιστροφή περιλαμβάνει ένα μεγάλο λευκό περιθώριο, με αποτέλεσμα η σελίδα να μην εμφανίζεται σωστά.

Σε ένα πρόβλημα σφάλματος που αναφέρθηκε στη Google, ένας μηχανικός του Chrome δήλωσε ότι αυτό το ζήτημα δεν μπορούσε να αναπαραχθεί στο Chrome 86.

«Θα απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία FullscreenBrowserScoped για το M85 και θα επανεκκινήσουμε το M86 στο 100%, καθώς η αναπαραγωγή στο M86 + δεν ήταν επιτυχής. Δεν είμαι σίγουρος αν η κατασκευή με το iOS 14 SDK το διόρθωσε ή εάν η εφαρμογή πολλαπλών παραθύρων έλυσε ένα παρατεταμένο σφάλμα με αυτόν τον επανασχεδιασμένο πρόγραμμα ένας μηχανικός του Chrome δήλωσε σε μια αναφορά bug Chrome.

Σύμφωνα με δοκιμές που διεξήγαγε το BleepingComputer μετά την αναβάθμιση σε Chrοme 86, το ζήτημα έχει πλέον επιλυθεί.

Ενώ αυτό είναι ένα ξεχωριστό και ενοχλητικό bug που επιλύθηκε, δεν ήταν η μόνη αλλαγή στο Chrome 86.

Chrome
Chrome 86 iOS: Διορθώνει bug προσανατολισμού των ιστοσελίδων

Άλλες λειτουργίες που προστέθηκαν στο Chrοme 86 για iOS σας δίνουν τη δυνατότητα για πολλά ακόμα:

  • Τώρα μπορείτε να ορίσετε το Chrοme ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  • Μπορείτε να ελέγξετε εάν οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης έχουν παραβιαστεί και, εάν ναι, πώς να τους διορθώσετε. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Chrοme > κωδικοί πρόσβασης > Ελέγξτε τους κωδικούς πρόσβασης
  • Έχετε πλέον περισσότερη κοινή χρήση, άνοιγμα και άλλες επιλογές όταν πατάτε παρατεταμένα τους Σελιδοδείκτες, το ιστορικό, τις πρόσφατες καρτέλες και αυτά που θέλετε να διαβάσετε αργότερα.
  • Θα δείτε βελτιώσεις στις εξατομικευμένες ιστορίες στη σελίδα της νέας καρτέλας σας.
  • Εάν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή «Βελτιώστε τις αναζητήσεις και την περιήγηση», το Chrome θα προσφέρει κάποια επιπλέον προστασία ελέγχοντας γνωστούς ιστότοπους phishing με την Google, σε πραγματικό χρόνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS