ΑρχικήsecurityΤα iOS 14 widgets δεν κλέβουν ιδιωτικές πληροφορίες όπως ακούγεται

Τα iOS 14 widgets δεν κλέβουν ιδιωτικές πληροφορίες όπως ακούγεται

Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φήμες ότι τα widgets του iOS 14 μπορούν να κλέβουν πληροφορίες των χρηστών, παρακολουθώντας όσα πληκτρολογούν. Κάτι τέτοιο ωστόσο φαίνεται ότι δεν υφίσταται ενώ υπάρχουν περιορισμοί που μπορούν να εφαρμοστούν σχετικά με τα δεδομένα στα οποία έχουν πρόσβαση τα widgets.

widgets

Η ανάρτηση που αναφέρεται στο γεγονός, έχει γίνει viral στο Facebook και έχει επίσης κοινοποιηθεί σε άλλες πλατφόρμες. Στο Twitter, ένα screenshot της αρχικής ανάρτησης έχει πάνω από 7.000 retweets και 8.000 likes.

Επίσης, μία ακόμα λανθασμένη άποψη που κυκλοφορεί, είναι ότι τα widgets της αρχικής οθόνης είναι υπεύθυνα για την παραβίαση κωδικών πρόσβασης. Αυτό έγκειται στο γεγονός ότι οι χρήστες του iOS 14 λαμβάνουν μια ειδοποίηση κατά την ενημέρωση, που τους ειδοποιεί ότι οι κωδικοί τους ενδέχεται να έχουν εμπλακεί σε παραβίαση δεδομένων.

Οι κωδικοί πρόσβασης πιθανότατα έχουν παραβιαστεί πριν καν εγκαταστήσει κάποιος το iOS 14. Η Apple πρόσθεσε τις ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων στον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης iOS, ως έναν τρόπο να κρατά τους χρήστες πιο ενημερωμένους σχετικά με την ασφάλεια των διαφόρων διαδικτυακών λογαριασμών τους.

Έχοντας δει τα παραπάνω, πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι τα widgets περιέχουν κάποιο είδος key logger, κάτι που δεν είναι αλήθεια, καθώς είναι τεχνικά αδύνατο τα widget να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του πληκτρολογίου ή σχεδόν σε οποιαδήποτε άλλα δεδομένα σχετικά με εσάς.

Ουσιαστικά, τα widget εκτελούνται στο παρασκήνιο, για να ενημερώσουν το περιεχόμενο προβολής σε ένα προκαθορισμένο διάστημα. Μόλις ενημερωθεί το περιεχόμενο, η διαδικασία παρασκηνίου σταματάει εντελώς, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος ένα widget να συλλέγει συνεχώς δεδομένα.

Εάν τα widgets επιτρεπόταν να εκτελούνται συνεχώς χωρίς περιορισμούς, δεν θα υπάρχουν μόνο επιπτώσεις στην προστασία της ιδιωτικής ζωής αλλά και δραματική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και στην απόδοση της συσκευής.

Η ανάρτηση στο Facebook αναφέρει το Widgetsmith ως την αιτία αυτών των ζητημάτων, αλλά και πάλι, δεν υπάρχουν αποδείξεις πίσω από αυτές τις κατηγορίες. Ο προγραμματιστής του Widgetsmith, David Smith αντέκρουσε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι μπορεί «κατηγορηματικά και απολύτως» να δηλώσει ότι αυτές οι φήμες δεν είναι αληθινές. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη πολιτική απορρήτου του Widgetsmith όπου εξηγείται ότι το Widgetsmith σχεδιάστηκε «από την αρχή για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας παραμένουν εντελώς ιδιωτικά».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS