ΑρχικήinetAmazon: Δημοσιεύτηκαν δεδομένα που ζητήθηκαν από την αστυνομία!

Amazon: Δημοσιεύτηκαν δεδομένα που ζητήθηκαν από την αστυνομία!

Πλέον δε χρειάζεται να αναρωτιέστε τί δεδομένα μπορεί να ζητήσει η αστυνομία από την Amazon, καθώς μερικές λεπτομέρειες δημοσιοποιήθηκαν.

amazon
Amazon: Δημοσιεύτηκαν δεδομένα που ζητήθηκαν από την αστυνομία!

Τμήματα των αιτημάτων που υπέβαλαν οι αρχές επιβολής του νόμου στην Αmazon, είναι πλέον ορατά σε οποιονδήποτε στον ιστό χωρίς να απαιτείται κάποια σύνδεση. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες δείχνουν τι χρειάζονται οι αξιωματικοί για να υποβάλουν αιτήματα, αλλά και πόσο εύκολο είναι να κάνουν κάποιες «διεκδικήσεις», όπως ανακάλυψε το TechCrunch.

Η αστυνομία είναι στη θέση να ζητήσει μια σειρά από ευαίσθητες λεπτομέρειες, όπως είναι οι αριθμοί ID μιας παραγγελίας, οι σειριακοί αριθμοί των συσκευών, τα στοιχεία πληρωμής, ή ακόμη και οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης για τους οδηγούς παράδοσης. Μπορούν επίσης να μοιραστούν ονομασίες domain και διευθύνσεις IP, εάν αναζητούν επίσης δεδομένα του Amazon Web Services. Ωστόσο, εξακολουθείτε να μη μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεδομένα πελατών που έχουν παραχωρηθεί στις αρχές ή σε υπάρχοντα αιτήματα που είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα.

Μπορεί οι ερευνητές να χρειάζονται συνδέσεις για τα μη επείγοντα αιτήματα, ωστόσο, πρέπει να «δηλώσουν και να επαληθεύσουν» ότι είναι αξιωματικοί, εάν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν θα περιμέναμε να γίνει τόσο ευρεία κατάχρηση, καθώς θα μπορούσατε εύκολα να αντιμετωπίσετε νομικές κυρώσεις ή άλλα προβλήματα, αλλά θεωρητικά είναι δυνατόν να κάνετε κατάχρηση του συστήματος.

Σύμφωνα με το Engadget, έχουν γίνει αιτήματα για σχόλια της Amazon, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει ακόμα σε σχετικές ερωτήσεις.

Amazon: Δημοσιεύτηκαν δεδομένα που ζητήθηκαν από την αστυνομία!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «διαδικτυακή πύλη» μιας μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας όπως η Αmazon είναι ορατή σε όλο το διαδίκτυο. Η μητρική διαπίστωσε ότι οποιοσδήποτε με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσε να φτάσει στις διαδικτυακές πύλες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Αυτό σίγουρα παρέχει πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το σύστημα της Amazon, και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια, εάν το κοινό μπορεί να διασταυρωθεί τυχαία με το σύστημα αιτήσεων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS