ΑρχικήinetFacebook: Ζητήθηκε περιορισμός ακροδεξιών που εμποδίζουν τις εκλογές

Facebook: Ζητήθηκε περιορισμός ακροδεξιών που εμποδίζουν τις εκλογές

Οι ΗΠΑ λένε ότι ο CEO του Facebook πρέπει να αντιμετωπίσει αμέσως την απειλή καταστολής των ψηφοφόρων και τις εκκλήσεις βίας.

Δύο εκπρόσωποι των ΗΠΑ ζήτησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Mark Zuckerberg, να δράσει αμέσως για να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια στις αμερικάνικες εκλογές του 2020.

facebook
Facebook: Ζητήθηκε περιορισμός ακροδεξιών που εμποδίζουν τις εκλογές

Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν «τον περιορισμό των προσπαθειών καταστολής από ακροδεξιούς, νεοναζί και δεξιές παραστρατιωτικές ομάδες,» που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για να διαδώσουν παραπληροφόρηση και εμπάθεια, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αναφέρει η επιστολή των Αμερικανών Αντιπροσώπων. Οι Pramila Jayapal και David Cicilline, δημοσίευσαν τη Δευτέρα.

Η επιστολή επισημαίνει επίσης τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι θα χρησιμοποιούσε τις αρχές επιβολής του νόμου για περιπολία σε εκλογικές τοποθεσίες- το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπροσώπων είναι «εκφοβισμός ψηφοφόρων που έχει σχεδιαστεί για να καταστείλει την προσέλευση των έγχρωμων και Λατίνων ψηφοφόρων» – και την άρνησή του να δεσμευτεί θα αποχωρήσει ειρηνικά από τον Λευκό Οίκο σε περίπτωση που δεν καταφέρει να επανεκλεγεί, σύμφωνα με το CNET.

«Οι ενέργειες του προέδρου έχουν ενθαρρύνει τους ακροδεξιούς, τους νεοναζί, τις δεξιές ομάδες πολιτοφυλακής και τους υποστηρικτές τους, οι οποίοι συχνά στρέφονται στο Facebook για να διαδώσουν φήμες και παραπληροφόρηση σχετικά με τις εκλογές. Η έλλειψη συντονισμένης δράσης από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής για τη δημοκρατία αποτελεί σοβαρή ανησυχία.»

Facebook: Ζητήθηκε περιορισμός ακροδεξιών που εμποδίζουν τις εκλογές

Η επιστολή ζητά από το Facebook να επιβάλει τις πολιτικές που απαγορεύουν την παρέμβαση στις ψήφους, να αφαιρέσει αμέσως τυχόν αναρτήσεις, ομάδες και εκδηλώσεις που προάγουν την ακροδεξιά βία, την καταστολή των ψηφοφόρων και την παραπληροφόρηση. Να απαγορεύσει τις εθνικιστικές ομάδες και τις ομάδες βίας. Να επιβάλλει την απαγόρευσή σε κάθε δημοσίευση που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να φέρουν όπλα σε χώρους ψηφοφορίας, και να προσλάβουν εμπειρογνώμονες για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς βίας και των ομάδων μίσους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS