ΑρχικήinetΕνδεχόμενες ποινές για τους CEO των Google, Facebook, και Twitter

Ενδεχόμενες ποινές για τους CEO των Google, Facebook, και Twitter

Η Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας ζήτησε από τους CEO των Google, Facebook και Twitter να παραστούν ως μάρτυρες την 1η Οκτωβρίου.

CEO Google, Facebook, Twitter
Ενδεχόμενες ποινές για τους CEO των Google, Facebook, και Twitter

Είναι ένα ασυνήθιστα σφιχτό χρονοδιάγραμμα για μια τέτοια ομάδα υψηλού προφίλ, αλλά τα μέλη έχουν δηλώσει ότι ενδέχεται να εκδώσουν ποινές εάν οι διευθύνοντες σύμβουλοι δεν συμφωνήσουν να εμφανιστούν μέχρι το τέλος της ημέρας την Πέμπτη.

Είναι ακόμα πιθανό ότι άλλα μέλη της επιτροπής θα αντιταχθούν στις κλήσεις ή ότι οι CEO θα βρουν κάποιον άλλο τρόπο για να αποφύγουν τις κλήσεις, ενώ η Google, το Facebook και το Twitter δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ακρόαση θα επικεντρωθεί σε μέτρα τροποποίησης του άρθρου 230, ενός βασικού νόμου για πρακτικές εποπτείας περιεχομένου στο διαδίκτυο. Τον Ιούλιο, μια υποεπιτροπή φιλοξένησε μια ακρόαση σχετικά με τον νόμο PACT – έναν φαινομενικό συμβιβασμό μεταξύ των μεροληπτικών και των πιο μετρημένων μεταρρυθμιστών – αν και τα αποτελέσματα της συζήτησης ήταν ασαφή.

Η επιτροπή εμπορίου της Γερουσίας, πριν καλέσει τους CEO των Google, Facebook, και Twitter, ξεκίνησε πολλές έρευνες για φερόμενη αντι-συντηρητική μεροληψία στο Facebook και αμφισβήτησε τον Mark Zuckerberg, απευθείας μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Οι πιο πρόσφατες ακροάσεις σχετικά με φερόμενη αντιανταγωνιστική συμπεριφορά από εταιρείες τεχνολογίας διεκπεραιώθηκαν από τις επιτροπές δικαστικών αρχών, οι οποίες προεδρεύουν των αντιμονοπωλιακών θεμάτων.

Ενδεχόμενες ποινές για τους CEO των Google, Facebook, και Twitter
Ενδεχόμενες ποινές για τους CEO των Google, Facebook, και Twitter

Οι πιθανές αλλαγές στο άρθρο 230 έχουν γίνει ένα βασικό ζήτημα για το Κογκρέσο καθώς πλησιάζουν οι εκλογές των ΗΠΑ και περισσότεροι υποψήφιοι παραβιάζουν τα συστήματα. Επίσης την Πέμπτη, ο γερουσιαστής Josh Hawley εισήγαγε ένα νέο νομοσχέδιο που θα επέβαλε κυρώσεις στις πλατφόρμες εάν διαπιστωθεί ότι δεν λειτουργούν ευπρεπώς.

«Είναι καιρός να ρίξουμε μια νέα ματιά στο καταστατικό και να αποσαφηνίσουμε το ασαφές πρότυπο «καλής πρόθεσης» για το οποίο οι εταιρείες τεχνολογίας λαμβάνουν νομική προστασία,» δήλωσε ο γερουσιαστής Marco Rubio.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS