ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Hacker εισβάλει σε διαδικτυακό μάθημα και κάνει ρατσιστικά σχόλια

ΗΠΑ: Hacker εισβάλει σε διαδικτυακό μάθημα και κάνει ρατσιστικά σχόλια

Ένα διαδικτυακό μάθημα στην κομητεία του Prince George (κομητεία που βρίσκεται στην πολιτεία Maryland των ΗΠΑ) διακόπηκε την Πέμπτη αφού ένας hacker απέκτησε πρόσβαση στο online μάθημα και έκανε διάφορα ρατσιστικά σχόλια.

Ο hacker παρίστανε τον μαθητή και χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα αλλαγής φωνής, λέγοντας διάφορες ρατσιστικές φράσεις και απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει.

Σε ένα αντίγραφο του βίντεο που κυκλοφόρησε από το ειδησεογραφικό CBS 6, οι μαθητές ακούγονται να ζητούν από το άτομο να σταματήσει να διακόπτει το μάθημα τους.

hacker μάθημα

Ένας γονέας από ένα δημόσιο σχολείο της κομητείας του Prince George δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν πολλά περιστατικά hacking καθ ‘όλη τη διάρκεια της Πέμπτης.

Η επιθεωρητής των δημόσιων σχολείων της κομητείας Prince George, Lisa Pennycuff έστειλε την ακόλουθη ενημέρωση σε γονείς και προσωπικό:

Τα δημόσια σχολεία της κομητείας του Prince George παρέχουν ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον για τους μαθητές και το προσωπικό μας, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συνολικό επίπεδο. Ανησυχούμε για ένα περιστατικό hacking που συνέβη σε ένα από τα σχολεία μας όπου χρησιμοποιήθηκαν προσβλητικές φράσεις κατά τη διάρκεια ενός live εικονικού μαθήματος όπου ήταν παρόντες οι μαθητές.

Καθώς μπαίνουμε στον κόσμο της εικονικής διδασκαλίας, θα υπάρξουν περιστατικά που θα προκύψουν από τα οποία πρέπει να μάθουμε πολλά. Όταν προκύπτουν αυτά τα περιστατικά, θα πρέπει να διεξάγονται έρευνες και να λαμβάνονται διάφορα μέτρα.

Το σχολικό συγκρότημα λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει ότι όλες οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για τα εικονικά μαθήματα από τους εκπαιδευτικούς μας παραμένουν ασφαλείς για όλους τους χρήστες. Επίσης λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα υποστήριξης για μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία ελπίζουμε να βοηθήσουν στην πρόληψη από μελοντικές επιθέσεις στα σχολικά μας συγκροτήματα.

Όπως έχετε αντιληφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εισβολές των hacker σε διαδικτυακά μαθήματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Το γεγονός ότι ο COVID-19 έχει αναγκάσει όλα τα αμερικανικά σχολεία να πραγματοποιούν τα μαθήματα τους διαδικτυακά έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη “αγορά” για τους hacker.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS