ΑρχικήinetMark Zuckerberg: Ο CEO του Facebook πλέον αξίζει $100 δισεκατομμύρια

Mark Zuckerberg: Ο CEO του Facebook πλέον αξίζει $100 δισεκατομμύρια

Ο Mark Zuckerberg εντάχθηκε στο πιο αποκλειστικό κλαμπ, αυτό των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, ενώ αξίζει $100 δισεκατομμύρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook την Πέμπτη ανέβασε την αξία του, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τα $100 δισεκατομμύρια. Μόνο άλλοι δύο άντρες, ο Jeff Bezos της Amazon και ο Bill Gates της Microsoft, έχουν μεγαλύτερη προσωπική περιουσία.

zuckerberg
Mark Zuckerberg: Ο CEO του Facebook πλέον αξίζει $100 δισεκατομμύρια

Ο Zuckerberg ήταν ένας από τους ιδρυτές του Facebook, από το δωμάτιο του στην εστία του Harvard το 2004, και το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του εξακολουθεί να είναι το 13% της εταιρείας, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, ο οποίος παρακολουθεί τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο 36χρονος είναι επίσης πρόεδρος και μέτοχος του Facebook.

Η περιουσία του Zuckerberg πήρε την τελευταία της ώθηση καθώς οι μετοχές του Facebook ανέβηκαν 6,5% την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την κυκλοφορία της λειτουργίας Reels, στο Instagram, που μοιάζει με το TikTok, η οποία ήρθε ακριβώς όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απείλησε να απαγορεύσει το TikTok.

To TikTok πρόσφατα στοχοποίησε το Facebook, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Kevin Mayer να κατηγορεί το Reels ως «ένα ακόμα προϊόν copycat».

«Σε όσους επιθυμούν να κυκλοφορήσουν ανταγωνιστικά προϊόντα, λέμε να το κάνουν,» έγραψε σε μια δημοσίευση την περασμένη εβδομάδα.

Η εισαγωγή του Reels έγινε επίσης μια εβδομάδα αφότου το Facebook ανέφερε ισχυρά κέρδη. Την περασμένη Πέμπτη, η εταιρεία δήλωσε ότι είχε φτάσει σε ένα νέο ρεκόρ, 3 δισεκατομμυρίων χρηστών σε όλες τις πλατφόρμες της, όπως το WhatsApp και το Instagram.

Οι μετοχές του Facebook έχουν αυξηθεί σχεδόν 30% μέχρι στιγμής φέτος, προσθέτοντας 22 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του Zuckerberg.

Mark Zuckerberg: Ο CEO του Facebook πλέον αξίζει $100 δισεκατομμύρια

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι είχε ωφεληθεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έμειναν σπίτι λόγω της πανδημίας.

Το 2010, ο διευθύνων σύμβουλος υπέγραψε το Giving Pledge, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησαν οι Warren Buffett και Bill και Melinda Gates για να ενθαρρύνουν τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Και το 2015, ο Zuckerberg πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας ότι θα δωρίσει τα έσοδα του 99% από το μερίδιο του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS