ΑρχικήinetTrump vs Biden: Bug του Instagram ευνοεί τον Trump!

Trump vs Biden: Bug του Instagram ευνοεί τον Trump!

Σε αναζητήσεις hashtag του Instagram για τον υποψήφιο Δημοκρατικό Joe Biden, προωθούταν περιεχόμενο υπέρ του Donald Trump.

instagram hashtag
Trump vs Biden: Bug του Instagram ευνοεί τον Trump!

Τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον, μια βασική λειτουργία του Instagram, η οποία αλγοριθμικά προωθεί «σχετικό» περιεχόμενο, αντιμετωπίζει τα hashtags που σχετίζονται με τον Πρόεδρο Donald Trump και τον υποψήφιο για την προεδρική Δημοκρατία Joe Biden με πολύ διαφορετικούς τρόπους.

Οι αναζητήσεις για τον Biden επιστρέφουν μια ποικιλία περιεχομένου υπέρ του Τrump, ενώ οι αναζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με τον πρόεδρο επέστρεψαν μόνο σχετικά hashtag, όπως #MAGA ή #Τrump. Αυτό σημαίνει ότι οι αναζητήσεις για hashtag που σχετίζονται με τον Βiden επιστρέφουν «αρνητικά αποτελέσματα», ενώ για τον Trump όχι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια αναζήτηση στο Instagram για το #JoeBiden θα είχε εμφανίσει σχεδόν 390.000 αναρτήσεις με το όνομα του Biden μαζί με σχετικά hashtag, ενώ οι χρήστες που κάνουν αναζήτηση στο Instagram για #JoeBiden ενδέχεται επίσης να δουν αποτελέσματα για #joebiden2020, καθώς και hashtags του Trump, όπως #trump2020landslide και #democratsdestroyamerica.

Μια παρόμοια αναζήτηση για #DonaldTrump στην πλατφόρμα, ωστόσο, παρείχε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Εκτός από την εμφάνιση 7 εκατομμυρίων αναρτήσεων με το όνομα του προέδρου, το Instagram δεν παρουσίασε σχετικές ετικέτες hashtag που θα ωθούσαν τους χρήστες προς διαφορετικό περιεχόμενο ή θα προωθούσαν εναλλακτικές απόψεις.

Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο αποτελεσμάτων, οφείλεται σε ένα bug σύμφωνα με τα λεγόμενα εκπροσώπου του Instagram στο BuzzFeed News, και εμπόδισε τα hashtags, συμπεριλαμβανομένων των #Trump και #MAGA να συσχετιστούν με δυνητικά αρνητικό περιεχόμενο. Εν τω μεταξύ, τα hashtag του Instagram που σχετίζονται με τον Δημοκρατικό, όπως για παράδειγμα #JoeBiden και #Biden, παρουσιάστηκαν μαζί με περιεχόμενο το οποίο ήταν εμφανώς υπέρ του Trump και εναντίον του Biden.

Η διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι προεδρικοί υποψήφιοι από την πλατφόρμα εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πόσο προετοιμασμένο είναι το Instagram, και η μητρική του εταιρεία Facebook, για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που έρχονται το Νοέμβριο.

Το bug του Instagram, το οποίο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από το Tech Transparency Project, μια ομάδα ανεξάρτητων τεχνικών παρατηρητών, υποδηλώνει ότι τα hashtag που σχετίζονται με τους δύο κύριους προεδρικούς υποψηφίους έχουν αντιμετωπιστεί διαφορετικά από τον Ιούνιο, τουλάχιστον. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αλγοριθμικά σχετιζόμενα hashtag εμφανίζονται σε άτομα που αναζητούν ή κάνουν κλικ σε ένα hashtag, προβάλλοντας περισσότερο περιεχόμενο που το Instagram πιστεύει ότι θα τους ενδιαφέρει.

«Αυτό που έχουμε δει με τα σχετικά hashtags που αφορούν τον Biden είναι ότι υπάρχει τόσος πολύ σαρκασμός, που φαίνεται να ωφελεί τον Πρόεδρο Trump,» δήλωσε η Katie Paul, διευθύντρια του Tech Transparency Project. Το γεγονός ότι τα σχετικά hashtags δεν εμφανίστηκαν για πολλές φράσεις που σχετίζονται με τον Trump «καταρρίπτει κάθε πιθανότητα ότι τα αρνητικά hashtag θα μπορούσαν να συσχετιστούν με το όνομα ή τα συνθήματα της καμπάνιας του

trump biden
Trump vs Biden: Bug του Instagram ευνοεί τον Trump!

Ο εκπρόσωπος του Instagram, Raki Wane, περιέγραψε το πρόβλημα ως bug. Επισήμανε ότι χιλιάδες hashtag, συμπεριλαμβανομένων των #artofdrinks και #menshair είχαν επίσης αποτραπεί από το να προβληθούν με σχετικά hashtags. Δεν εξήγησε γιατί το ζήτημα επηρέασε τα hashtag του Trump και όχι αυτά που σχετίζονται με τον Βiden, ούτε πόσο καιρό συμβαίνει.

«Ένα τεχνικό σφάλμα προκάλεσε ορισμένα hashtag να μην εμφανίζουν σχετικά αποτελέσματα,» δήλωσε ο Wane την Τρίτη το απόγευμα. «Απενεργοποιήσαμε αυτή τη λειτουργία και το ερευνούμε.»

Εκπρόσωπος της εκστρατείας του Biden αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Είναι παράλογο ότι η Silicon Valley, ο προπύργιο της διαφορετικότητας και του φιλελευθερισμού, τρομοκρατείται από την πνευματική ποικιλομορφία και τις συντηρητικές φωνές,» δήλωσε ο Ken Farnaso, Γραμματέας Τύπου του Trump.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS